UCI-præsident i kraftig modvind

Den irske UCI-præsident Pat McQuaid får ikke opbakning til at genopstille til en tredje periode i spidsen af Den Internationale Cykel Union. Det irske forbund stemte lørdag ved en ekstraordinær generalforsamling, og med stemmerne 91 mod 74 vedtog medlemmerne, at den udskældte præsident ikke skal genopstille på irsk mandat.

Dermed er Pat McQuaid tvunget til at blive nomineret på et schweizisk mandat for at blive siddende længere end de otte år, han allerede har styret cykelsportens øverste organ.

Pat McQuaid er allerede i fuld gang med at forsøge at stille til et genvalg i forbindelse med VM i september. Præsidenten er bosiddende i Schweiz og har nu meldt sig ind i en cykelklub dér for at blive nomineret i landet, hvor UCI hører hjemme.

Reglerne tillader ham at stille op for et andet land, men her har tre medlemmer af den schweiziske bestyrelse protesteret over, at Pat McQuaid ikke er blevet korrekt nomineret. 

De kræver nu en afstemning om irerens kandidatur. Et af de protesterende medlemmers argumenter er, at Pat McQuaid er medlem af to nationale forbund på samme tid.

Selvom protesten endnu ikke har resulteret i et nyt møde om Pat McQuaids schweiziske kandidatur, er hele balladen omkring hans nominering med til at svække præsidenten væsentligt før den endelige afstemning i september.

Pat McQuaid har været udsat for hård kritik i forbindelse med blandt andet de mange afsløringer i dopingsagen omkring Lance Armstrong. Sagen har fået mange i sporten til at ønske nytænkning i UCI.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip