Ud med øv-dage: Sosu-elever lærer at arbejde

Det kan være hårdt at gå på arbejde, hvis weekenden har budt på lidt for meget fest. Københavns Kommune kæmper med, at kommunes yngste ansatte ofte lægger sig syge.

Mange af dem kommer fra Københavns erhvervsskoler, som blandt andet uddanner sosu-assistenter og pædagog-assistenter.

I 2011 havde eleverne et gennemsnitligt fravær på over 18 sygedage om året. Det blev sidste år nedbragt til 16 sygedage takket være en målrettet indsats på skolerne. Det skriver Berlingske.

- Når man er ung, kan man have brug for at lære, hvad det er at være på arbejdsmarkedet. Som arbejdsgiver har vi både en forpligtigelse til at uddanne fremtidens arbejdskraft, men vi har også en forpligtigelse til at lære de unge at gå på arbejde, siger Helle Strang Traasdahl, uddannelsesleder i Grunduddannelse København, til avisen.

Traasdahl har arbejdet med området i 30 år, og hun mener, at eleverne tidligere var bedre til at møde på arbejde:

- Der er brug for en fast, men kærlig hånd, så vi tydeliggør, hvad kravene er, når de skriver under på en ansættelseskontrakt. Der er en gruppe, som kan have svært ved at finde ud af, at når man er på arbejde, så er andre afhængige af en, og man skal præstere, siger lederen.

Debatten om de såkaldte øv-dage, hvor medarbejdere melder sig syge uden at være det, har verseret de seneste uger. I gennemsnit har ansatte i Københavns Kommune 12,6 sygedage på et år.

Kilde: Berlingske

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip