Ud og se: Mulighed for nordlys over Danmark i nat

Det er efter en længere, stille periode, at der der nu igen er ved at være gang i solaktiviteten. Og det giver allerede natten til tirsdag mulighed for nordlys i Danmark, oplyser DMI.

Vi får enlang nat med klart vejr og en næsten ny måne, og så er observationsbetingelserne for nordlys stort set perfekte lige nu.

Ifølge amerikanske NOAA har der været meget stille i magnetfeltet i en længere periode, men der kommer nu mere aktivitet. Det skyldes, at to mindre såkaldte CME'er fra Solen rammer Jorden.

- Aktiviteten kan i løbet af nattetimerne natten til tirsdag udløse nordlys, der muligvis er synligt fra Danmark. Nordlys er dog fortsat et fænomen, der er meget svært at opstille prognoser for. Derfor er det altid en chance, man tager, hvis man bliver oppe i håb om at få nordlys at se, fortæller DMI.

Og hvor skal du så kigge hen? Jo, i Danmark ses nordlys normalt lavt i den nordlige horisont. Jo mørkere et sted, du har at observere fra, jo bedre.

Held og lykke. Og får du taget et godt billede af nordlyset, må du gerne sende det til os på [email protected] - så bringer vi det naturligvis.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip