Udbrændt færge ankommet til Italien

Skrevet af admin

02/01/2015

Dagens topnyheder

En italiensk-ejet færge, der blev ødelagt af en brand, som kostede mindst 13 mennesker livet, ankom fredag til den italienske havneby Brindisi, hvor de italienske myndigheder vil gennemsøge fartøjet for at finde eventuelt flere omkomne.

Færgen Norman Atlantic, som blev ramt af en brand, da den søndag var på vej fra Grækenland til Italien, ankom fredag eftermiddag til Brindisi, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Branden brød ud på et af de nederste bildæk natten til søndag, da færgen i hårdt vejr lå ud for Korfu. Færgen drev derefter rundt uden el i det stormoprørte hav.

Redningsmandskab fra Italien og Grækenland var 36 timer om at evakuere de ombordværende.

- Der er 98 personer, som vi ikke ved, hvor er, siger Giuseppe Volpe, som er statsanklager i Bari.

Men der er vidt forskellige vurderinger af, hvor mange personer der savnes. Den italienske kystvagt siger, at 18 personer savnes.

En del af de overlevende var ikke opført på passagerlisterne, og det antages, at der var mange flygtninge om bord. Det frygtes også, at nogle passagerer sov, da branden brød ud, og at de aldrig kom ud af deres kahytter.

Volpe mener, at 499 er det faktiske totale antal passagerer.

I alt 477 mennesker blev reddet fra skibet.

Torsdag eftermiddag var vejret roligt nok til, at den 100 kilometer lange sejlads kunne indledes.

Flere af de overlevende har sagt, at der ikke lød nogen alarm, da branden brød ud. Andre blev vækket af røg og af andre passagerer, som bankede på deres døre.

Færgens kaptajn, Argilio Giacomazzi, er blevet hyldet som en helt, efter at han forlod skibet som sidste mand. Han vendte hjem torsdag efter at have været igennem foreløbige afhøringer hos Volpe.

Han risikerer at blive tiltalt for uagtsomt manddrab, hvis han findes ansvarlig for nogle af de problemer, der opstod om bord - ikke mindst med hensyn til besætningens reaktioner under krisen.

/ritzau/AFP