Udbredt glæde i rød blok over farvel til skifergas

Udvindingen af skifergas har været omstridt, og derfor vækker det nu glæde blandt en række politikere, at franske Total dropper prøveboringerne efter gassen i Nordjylland, fordi den lave forekomst gjorde, at projektet ikke var rentabelt.

Mange lokale borgere har været bekymret for, om det ville få en negativ betydning for miljøet, hvis man begyndte at udvinde skifergas.

Energiordfører for De Radikale, Andreas Steenberg, slår et slag for, at Danmark bør satse på en grøn omstilling.

- Det er en glædelig, grøn nyhed. Vi skal satse på vedvarende energi og ikke den slags energikilder. Man skal ikke give tilladelse til nye boringer, siger Andreas Steenberg.

Socialdemokraterne har undervejs håbet på, at skifergassen kunne vise sig at blive et positivt indspark i den danske økonomi, men fokus har samtidig været på, at det skulle gøres under hensyn til miljøet, lyder det.

- Vi sagde, at vi ikke ville træffe konklusioner på forhånd, vi ville gerne se, om der var forekomster, før vi vidste, hvad vi lukkede ned for. Det skulle kunne gøres 100 procent forsvarligt for miljøet.

- Jeg er glad for at få usikkerheden af vejen, vi har fulgt sagen meget nøje. Det er en afklaring for rigtig mange mennesker, siger energiordfører for Socialdemokraterne, Jens Joel.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip