Uddannelse er i fokus til trepartsforhandlinger

Skrevet af admin

28/08/2015

Mest læste i dag

Invitationerne til trepartsforhandlingerne mellem arbejdsgiverne, lønmodtagerne og regeringen er endnu ikke sendt ud, men beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) har målsætningerne klar.

Ministeren har uddannelse som topprioritet ved de kommende trepartsforhandlinger, og han håber på at lande en trepartsaftale om uddannelse allerede næste år.

Det siger Jørn Neergaard Larsen i et interview med Ugebrevet A4.

- Altså, hvordan får vi Danmark til at hænge sammen i fremtiden? Hvordan sikrer vi, at både unge og voksne har de fornødne kompetencer, så vi har en national arbejdskraft, der kan konkurrere?

- Hvordan får vi et overblik over, hvilke funktioner og kompetencer vi kommer til at mangle og får uddannet folk i tide, så der ikke opstår flaskehalse? Det er noget, vi vil have fokus på i trepartsforhandlingerne, siger Jørn Neergaard Larsen til Ugebrevet A4.

Foruden uddannelse skal der ifølge Jørn Neergaard Larsen ved trepartsforhandlingerne fokuseres på at sikre ordnede forhold for virksomheder med base i Danmark samt for de mennesker, der arbejder i Danmark. Altså en kamp mod social dumping.

- Det her er en invitation til overenskomstparterne på det danske arbejdsmarked om at tage og fastholde serveretten i udviklingen af arbejdsmarkedet, siger Jørn Neergaard Larsen.

Trepartsforhandlinger er ikke fremmed land for Jørn Neergaard Larsen, der som tidligere administrerende direktør for Dansk Arbejdsgiverforening flere gange har været med ved forhandlingsbordet.

Ved de kommende trepartsforhandlinger kommer han dog til at sidde på den anden side af bordet, end han plejer.

/ritzau/