Uddannelse og netværk skal blandt andet mindske skilsmisser

Nybagte børnefamilier i Kolding Kommune skal fra næste år både forældreuddannes og netværke med hinanden. Det nye tiltag skal give bonus i form af et fald i antallet af skilsmisser, færre socialt udsatte børn, og så en økonomisk gevinst for kommunen.

Det er Kolding Kommunes Forebyggelses- og Sundhedsudvalg, der netop har vedtaget en afprøvet model for forældreuddannelse og netværksopbygning, som har haft stor succes i oprindelseslandet Sverige.

- Med konceptet skaber vi nogle rammer, der gør det muligt for alle førstegangsforældre at blive bevidste om deres egne styrker, handlekompetencer og troen på sig selv. Desuden er det jo lidt noget nyt, at vi prøver at inddrage private aktører, virksomheder og frivillige i forbindelse med den undervisning, der sker undervejs i forløbet, fortæller formand for Forebyggelses- og Sundhedsudvalget, Mette Balsby (V).

Kursusforløbet er bygget op med 16 kursusgange, der starter i 22. graviditetsuge og fortsætter til barnet er 1½ år.

Terminsdatoen afgørende for sammensætningen

Et kursushold består af 10 nye forældre, der bliver sat sammen efter deres terminsdato. Både ressourcestærke familier og potentielt sårbare familier inkluderes, uden at nogen stemples som ressourcesvage eller problemtruede.

Bliv ven med Kolding Netavis på Facebook - tryk her

Emnerne i kursusforløbet kommer hele vejen rundt om livet som ny familie. Hvert møde har sit emne som for eksempel forældrerollen, forandringer i parforholdet, barnets udvikling og familieøkonomi.

En del af Selvværdsstrategien

Modellens indtog i Kolding Kommune er en del af kommunens selvværdsstrategi, som udspringer af visionen: Kolding – vi designer livet.

Konceptet er et af mange elementer i visionen om, at vi som samfundsborgere kan være med til at skabe og forme vores liv og omgivelser.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip