Uddannelsesminister lægger alle uddannelsespapirer frem

Uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) offentliggør nu alle sine uddannelsespapirer.

Det sker, efter flere medier de seneste uger har beskrevet, hvordan ministeren har fået overført tvivlsom merit fra en højkristen bibelskole til sin uddannelse på Københavns Universitet.

Det er også blevet beskrevet, at Esben Lunde Larsen har haft fejl på sit cv.

Uddannelsesministeren har en anden udlægning, og det får ham nu til at lægge sine uddannelsespapirer frem.

- Jeg kan se, at nogle medier drager tvivl om min uddannelses validitet. Derfor vil jeg nu tilbyde dem at se mine uddannelsespapirer, siger Esben Lunde Larsen i en skriftlig kommentar.

Ifølge ministeren selv viser papirerne, at han er blevet optaget på samme regler som alle mulige andre.

- Af papirerne fremgår, at størstedelen af min uddannelse er taget ved Københavns Universitet, og at KU's behandling af min merit-ansøgning og indskrivning er foregået efter standardprocedurer, siger Esben Lunde Larsen.

Ifølge Ekstra Bladet og ForskerForum har Esben Lunde Larsen taget en del af sin uddannelse ved Dansk Bibel-Institut, mens han var indskrevet på den norske uddannelse.

Bibel-Instituttet er en kristen, privat uddannelse, hvor der i vedtægterne står:

"Bibelen er Guds ord, givet ved Helligåndens inspiration, fuldt troværdig og urokkelig. Den er eneste, men også fuldt tilstrækkelige, klare og absolutte autoritet i alle spørgsmål vedrørende tro, lære og livsførelse".

Ifølge de to medier har Esben Lunde Larsen fået Misjonshøgskolen til at godkende sine studier ved Dansk Bibel-Institut, så de kunne bruges til at søge ind på Københavns Universitet.

Uddannelsesministeriet har en anden udlægning af sagen. Ifølge ministeriet har Esben Lunde taget fag på Misjonshøgskolen i Norge og været udvekslingsstuderende på Københavns Universitet. Bagefter har han fået meritgodkendt sin norske uddannelse.

/ritzau/

Dagens Gossip