Udenlandske medier rapporter fra smykkedebat

Skrevet af admin

26/01/2016

Mest læste i dag

Det er ikke kun i Danmark, at regeringens forslag om at tage værdier for mere end 10.000 kroner fra asylansøgere vækker debat.

Mandag gav det europæisk genlyd, da udenrigsminister Kristian Jensen (V) og udlændingeminister Inger Støjberg (V) i Bruxelles forklarede sig over for EU-Parlamentets borgerrettighedsudvalg.

Og tirsdag - hvor lovforslaget skal tredjebehandles og ventes at blive vedtaget - er de udenlandske mediers opmærksomhed igen rettet mod København.

Britiske BBC har siden morgenstunden stillet om til en udsendt reporter foran Christiansborg, og også på tv-stationens hjemmeside kan man læse om baggrunden for forslaget.

Amerikanske CNN har også brugt kræfter på at skitsere situationen i Danmark for at forklare, hvorfor regeringen har fremsat forslaget.

I flere tv-indslag og i en tophistorie på stationens website fortælles det desuden, at Danmark ikke er det eneste land, der sætter en grænse for de værdier, som en asylansøger må have med.

Men CNN viderebringer også kritik af forslaget, blandt andet fra en frivillig på et asylcenter og fra FN's Flygtningehøjkommissariat.

Endelig bringer Sydsvenskan i dag en kommentar fra Karin Zillen, avisens reporter i København.

Hun konstaterer, at udlandets billede af Danmark er under forandring.

- Den signalpolitik, som et bredt politisk flertal i Danmark nu fører, er på vej til at påvirke landets rygte som verdens lykkeligste land, skriver hun.

/ritzau/