Udenlandske prostituerede skal for dommer lørdag

Alle 18 er sigtet for at overtræde udlændingeloven ved at arbejde i Danmark uden at have tilladelse til det, oplyser Københavns Politi, som forventer, at alle de anholdte ender i grundlovsforhør.

»Vi er i gang med sagsbehandlingen nu, men som det ser ud i øjeblikket, bliver køreplanen, at alle fremstilles,« siger vicepolitiinspektør Ove B. Larsen.

Normalt skal en sigtet fremstilles i grundlovsforhør inden for 24 timer, men når det drejer sig om udlændingelovens bestemmelser, har politiet op til tre gange 24 timer, hvor også Udlændingestyrelsen skal vurdere sagen, før den ender hos en dommer.

Ifølge Københavns Politi har både ordensmagten og beboerne på Vesterbro oplevet en udvikling i prostitutionsmiljøet, så der nu hver aften og nat står adskillige afrikanske prostituerede og tilbyder deres arbejdskraft til mænd i kvarteret fra Tivoli til Gasværksvej og omkring Istedgade. Så aggressivt, at det sker, selv om mændene har både kone og børn med sig.

Og får kvinderne bid, ordner de forretningerne i gårde, trappeopgange og i områdets klubber - til stor ulempe for områdets beboere og forretningsdrivende.

Aktionen har derfor været nødvendig, lyder det fra politiet, som dog ikke har haft et mål omkring antallet af anholdte.

»Vores mål er ikke at få så mange anholdte som overhovedet muligt. Det er i stedet at bringe prostitutionen ned på et niveau, hvor det er acceptabelt for både borgere, erhvervsdrivende og selvfølgelig også politiet. Vi har ikke en ambition om at afskaffe prostitution i Danmark. Det har jeg været for mange år i politiet til at tro på. Men problemet er blevet for stort nu,« siger Ove B. Larsen, som forklarer, at der hos Station City på Vesterbro også er fokus på andre problemer under projektet Tryg By.

»Der er lommetyve, som vi har meget fokus på, og som er et stort problem. Gaderøverier, vold og narko. Og når et af problemerne er blevet for stort, eller vi har kræfter til det, så aktionerer vi inden for de forskellige områder. Det fortsætter vi med året rundt, men om der kommer flere i år, kan jeg ikke sige noget om,« siger han.

Politiet kræver, at de 18 udenlandske kvinder bliver udvist af landet. Om der er grundlag for det, skal Udlændingestyrelsen nu tage stilling til ud fra politiets efterforskning og afhøringer fra Center Mod Menneskehandel, før den endelige afgørelse træffes i retten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip