Udenrigsminister skal forkare udtalelse om paradis på Cuba

Skrevet af admin

13/12/2013

Dagens topnyheder

Holger K. Nielsen (SF) har knapt nok fået nøglerne til Udenrigsministeriet, før han skal forklare sig. Det er Venstre, Dansk Folkeparti og De konservative, der vil have ham til at forklare sine udtalelser om Cuba i sin afskedstale til Villy Søvndal (SF).

Ved ministeroverdragelsen torsdag gav Holger K. Nielsen en hængekøje til Villy Søvndal. Den fik følgende ord med på vejen:

- Det er en hængekøje og en CD, Buena Vista Social Club, med gamle cubanske musikere, sagde den nye udenrigsminister.

- Så hvis du ikke får tid til at tage til Cuba, så kan du her til sommer hænge hængekøjen op mellem to træer og høre den her CD og drømme dig til de cubanske strande og det cubanske paradis, sagde Holger K. Nielsen til Villy Søvndal ifølge BT.

I en Facebook-opdatering skriver Søren Pind (V):

- Her til aften (torsdag, red.) er DF, C og Venstre blevet enige om, at kalde den ny udenrigsminister i samråd for at få ham til at forklare, hvori det paradisiske Cuba består. Vi bryder dermed de 100 dages fred, skriver Søren Pind.

- Men den udtalelse er så stødende, at den ikke må stå ... Danmarks nye udenrigsminister taler om det diktatoriske paradis. Det er simpelthen ikke acceptabelt. Ikke mere om den sag i aften, skriver Søren Pind på Facebook.

På Twitter har politikerne travlt med at kommentere Holger K. Nielsens Cuba-tale og det forestående samråd. Blandt andet skriver Per Clausen, Enhedslisten:

- Søren Pinds reaktion er lige så patetisk som Holgers Cuba-udtalelse er dum - og så siger de, der er for mange unge i dansk politik.

Mens tidligere udenrigsminister Lene Espersen (K) skriver:

- Det er pinligt den nye Udenrigsminister hylder diktaturet Cuba i sin tale - det er muligt der " bare " er tale om høj cigarføring og malplaceret humor, men som Danmarks Udenrigsminister er det et skidt signal at sende at fremhæve et diktatur som paradis.

/ritzau/

Hvad mener du? Har de borgerlige politikere en pointe - eller er det en omgang politisk fnidder?