Udenrigsministeriet blåstempler igen rejser til Tyrkiet

Sikkerhedsniveauet i Tyrkiet er ændret tilbage til situationen før kupforsøget fredag og lørdag. Det betyder, at Udenrigsministeriets Borgerservice ikke længere fraråder ikke-nødvendige rejser til landet.

Det oplyser ministeriet på sin hjemmeside.

Udenrigsministeriets Borgerservice ændrede natten til lørdag rejsevejledningen til Tyrkiet og frarådede alle ikke-nødvendige rejser dertil.

Det skete, efter at dele af det tyrkiske militær natten til lørdag iværksatte et kupforsøg mod præsident Recep Tayyip Erdogan og den tyrkiske regering.

Der var bombeeksplosioner, skud blev affyret, og kupmagere stødte sammen med politi og borgere i gaderne. Det gik især hårdt for sig i hovedstaden, Ankara, og landets største by, Istanbul.

Forsøget mislykkedes, men efterlod omkring 265 mennesker døde og 1400 sårede.

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice har turistdestinationerne ved kysten i Tyrkiet ikke været væsentligt påvirket af kupforsøget.

Samtidig melder ministeriet søndag, at situationen i Istanbul og Ankara nu igen er rolig.

- Men kupforsøget har skærpet konfrontationerne mellem forskellige sociale og religiøse grupper i samfundet med større risiko for spændinger og sammenstød mellem disse til følge, skriver Udenrigsministeriets Borgerservice i sin rejsevejledning.

- Det er derfor vigtigt, at rejsende udviser agtpågivenhed og holder sig på sikker afstand af større forsamlinger, politiske demonstrationer med videre.

Samtidig opfordres rejsende til at tjekke situationen med deres rejseselskab eller flyselskab inden afrejse, da der er mange aflyste afgange og forsinkelser.

Omvendt fraråder de norske myndigheder fortsat alle rejser til Tyrkiet, der ikke er strengt nødvendige.

Det oplyser det norske udenrigsministerium til nyhedsbureauet NTB.

- Vi vurderer situationen løbende. Vi plejer at følge andre nordiske landes vejledninger, men foreløbigt fastholder vi vores egen, lyder det.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip