Udenrigsministeriet: Rejs ikke til Egypten

I en opdateret rejsevejledning fastslår ministeriet, at det kun er sikkert for danskere at opholde sig i turistområderne på kysterne langs Rødehavet og Aqababugten. Alle rejser til resten af landet, herunder hovedstaden Cairo, frarådes. Dog kan der fortsat foretages flyskift i Cairos lufthavn.

»Den vedvarende uklare politiske situation fører til fortsatte demonstrationer. Demonstrationerne har i de sidste dage været meget voldelige med mange dræbte og sårede. Risikoen for sporadisk opståede voldelige episoder vurderes at kunne vokse i den kommende tid. Der er øget risiko for, at volden kan blive rettet også mod udlændinge,« hedder det i rejsevejledningen, hvor danskere rådes til at holde sig opdateret om situationen i Egypten gennem medierne.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

»Sikkerhedssituationen anses for ustabil og uden umiddelbar udsigt til stabilisering på kort sigt. Rejsende bør undgå demonstrationer og afholde sig fra at fotografere demonstranter og sikkerhedspersonale. I de større byer bør færdsel om eftermiddagen og aftenen såvidt muligt undgås,« skriver Udenrigsministeriet.

Også i turistområderne omkring Rødehavet har der været demonstrationer, men foreløbig kun af den mindre og fredelige variant.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip