Udfordrer ser Vladimir Klitschko som nem modstander

Man kan ikke beskylde bokseren Tyson Fury for at mangle selvtillid, inden han sent lørdag udfordrer Vladimir Klitschko, verdensmester i sværvægt hos bokseforbundene WBA, IBF og WBO.

Den ubesejrede brite på 27 år er sikker på, at han står tilbage som sejrherre efter lørdagens VM-kamp mod mesteren i Düsseldorf.

- Jeg tænker, at det bliver en af de nemmeste kampe i min karriere, siger Tyson Fury ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Jeg ved, at det lyder skørt, fordi han er mesteren, men jeg ser så mange svage punkter hos ham.

- Der er intet, han gør, der får mig til at tro, at jeg ikke besejrer ham. Jeg kan vise, hvad han ikke gør særlig godt, og på lørdag vil I få at se, hvad jeg mener, siger Tyson Fury, der har 24 sejre i lige så mange kampe.

Det er udfordreren ikke den første, der har sagt om 39-årige Vladimir Klitschko, der har 64 sejre og 3 nederlag i sin 19 år lange karriere som professionel.

Ukrainerens seneste nederlag ligger dog helt tilbage til 2004, og de seneste år har han regeret som den bedste bokser i verden i sværvægt.

Vladimir Klitschko, der trods sine 1,98 meter er den lille rent fysisk i forhold til Tyson Fury, anerkender, at briten er en værdig udfordrer.

- Jeg har mødt mange boksere gennem årene. Denne gang møder jeg en ung fyr, som virkelig er en udfordring. Det bliver en stor aften, siger mesteren.

Så stopper høflighederne dog. Vladimir Klitschko er nemlig godt og grundigt træt af Tyson Fury, som ved flere lejligheder har fornærmet ham.

- Jeg mener, at han er vanvittig. Han er en patient, der omgående har brug for terapi. Og bokseringen og kampen er den bedste form for terapi. Jeg er læge, og jeg vil redde ham, siger Vladimir Klitschko, der i mange år har båret tilnavnet Dr. Steelhammer.

Tyson Fury er kendt for sin ved lejligheder skøre optræden, som dog er særdeles anvendelig i markedsføringsregi.

Som da Tyson Fury i september dukkede op til et pressemøde med Klitschko iført et Batman-kostume.

Næppe et øje var tørt, da Tyson Fury til tonerne af Batman-temaet overmandede en indtrængende gæst, der var klædt ud som superskurken Jokeren.

/ritzau/

Dagens Gossip