Udlændinge anholdt i Tyskland for tyverier i Danmark

Tysk politi har anholdt adskillige hold udlændinge, som alle er sigtede for at have begået tyverier i Danmark. De bliver i næste uge sendt tilbage til Danmark til retsforfølgelse, oplyser Syd- & Sønderjyllands Politi.

Mandag bliver tre serbere  - anholdt ved Rostock havn af tysk politi - fremstillet i grundlovsforhør i Danmark. Da det tyske politi den 24. september kiggede i deres Ford Transit, lå der cykler, som har vist sig at være stjålet i Danmark, blandt andet på Falster.

Tirsdag gælder det to polske mænd. De blev den 16. september stoppet af tysk politi på Autobahn 24 med masser af værktøj samt en havetraktor, som har vist sig at være stjålet i Løgumkloster samme nat. Der er værdier for mindst 70.000 kroner. De er varetægtsfængslet i Danmark in absentia, men vil blive fremstillet, når de kommer til landet i næste uge.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder

Onsdag er det en litauisk mand, der bliver returneret af tysk politi. Han blev den 19. september stoppet og anholdt på Det viste sig, at han havde cykler med, der var meldt stjålet i Ålborg-området samt i Århus og København. Manden havde i forvejen indrejseforbud i Danmark.

Fredag kommer så to polske mænd. De blev den 12. oktober stoppet i en polsk trækker, der havde en ny dansk køletrailer med. Det viste sig, at traileren var stjålet fra Dofovej i Vejle med  for godt 500.000 kroner chokolade om bord. Selve traileren har desuden en værdi af omkring 700.000 kroner.

Syd- og Sønderjyllands Politi har et tæt samarbejde med tysk politi omkring efterforskning af omrejsende kriminelle. Samarbejdet er forankret i Udlændingekontrolafdelingen, kaldet UKA i Padborg.

Dagens Gossip