Udlændinge vil tø lukkede danskere op: Drik gratis kaffe og tal med fremmede

Ser du også den samme person på bussen, i kvarteret eller i supermarkedet hver dag? Og alligevel er man stadig som fremmede for hinanden. Det vil fire udenlandske studerende på Handelshøjskolen i Aarhus gerne ændre på. En af dem er Victoria Pedersen fra Australien, der har boet i Danmark i to år.

- Jeg har været til kulturundervisning, hvor vi ikke bare lærer sproget, men også at danskere godt kan lide øl og sådan nogle ting. Men vi lærte også, at danskere kan være en ret lukkede, indtil man lærer dem at kende. Så har man til gengæld en ven for livet, siger hun til Dagens.dk.

Læs også: Danmarks sødeste smil: Skal Salado, Mia eller Sanela videre?

Hun oplever selv, at det er meget nemt at komme i gennem hverdagen uden at veksle et ord med dem, man møder på sin vej.

En opgave på uddannelsen i entreprenørskab og innovation lød på at arrangere et event. Her fik Victoria Pedersen og tre studerende fra Israel, Slovakiet og Tyrkiet ideen til Warm Up Denmark 18. oktober på Lille Torv i Aarhus. Her bød de forbipasserende på kaffe og opfordrede dem til at falde i snak med fremmede. 

- Folk var overraskende åbne og takkede ja, når vi tilbød at finde en fremmed, de kunne tale med. Nogle få havde ikke lyst til at deltage, men man kan ikke tvinge folk til at åbne op, fortæller Victoria Pedersen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Hvor mange gæster, der var i den improviserede kaffebar, ved de studerende ikke, men der blev delt 300 kopper kaffe ud.

I morgen skal de fire studerende aflevere deres opgave, men det betyder ikke, at projektet er slut. De er allerede ved at planlægge et lignende arrangement i København i det nye år.

- Selvom opgaven er slut, er budskabet stadig meget vigtigt for os, siger Victoria Pedersen.

Hvad mener du? Er danskerne for lukkede og utilnærmelige? Deltag i debatten her.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip