Udlændingenævnet genoptager sagen om syge Bennys udviste familie

I de seneste dag har flere politikere, herunder Johanne Schmidt-Nielsen (EL), forsøgt at få omstødt sagen om den bornholmske familie, som har fået nej til familiesammenføring, hvilket betyder at moren og den et-årige datter må forlade landet senest fredag. 

I dag har faren i familien, den kronisk syge Benny Andersen, fået besked om, at udlændingenævnet vil genoptage sagen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Det skriver TV2/Bornholm.

På papiret er det en glædelig nyhed for familien, som tæller 40-årige Benny, hans kone Luisa Lee og datteren et-årige Emma Lee, men det ændrer ikke ved afgørelsen om, at Luisa og Emma skal rejse tilbage til Luisas hjemland Taiwan senest i overmorgen.

Genoptagelsen af sagen har nemlig ikke opsættende virkning. Det vil sige, at afgørelsen ikke har virkning, før udlændingenævnet har truffet sin afgørelse.

LÆS OGSÅ: Udvisning af mor og et-årig datter: Johanne Schmidt kræver svar af Bødskov

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Benny Andersen, som ønsker at bruge den sidste tid sammen med familien, inden der bliver 9000 kilometers afstand mellem medlemmerne i familien.

Emma har dansk statsborgerskab, fordi hun er født i Danmark, mens moderen har været i landet på et turistvisum. Derfor må Emma gerne blive i landet, men Benny, som lider af den sjældne og alvorlige sygdom "kronisk sarkoidose", kan ikke passe Emma alene.

LÆS OGSÅ: Udvisning: Kronisk syge Benny mister sin et-årige datter og kone på fredag

Bennys sygdom gør det for farligt for ham at tage med konen og datteren til Taiwan.

På grund af udsolgte flybilletter må Luisa og Emma tage et fly allerede i morgen i stedet for på fredag.    

Dagens Gossip