Udlandet er sultne efter dansk tv

Serien er slet ikke lavet endnu og ventes først at ramme de danske tv-skærme i 2014. Alligevel er det lykkes Danmarks Radio allerede nu at sælge den kommende dramaproduktion "Arven efter Veronika" til flere udenlandske tv-stationer.

Salget er sket i forbindelse med den internationale tv-messe i Cannes.

- Efter DR's succes med for eksempel "Forbrydelsen" og "Borgen" mærker vi en voksende interesse fra udlandet for tidligt at sikre sig rettighederne til at kunne sende DR's drama, siger chefen for DR Internationalt Salg, Helene Aurø i en pressemeddelelse.

Foreløbigt er "Arven efter Veronika", der har Jesper Christensen, Trine Dyrholm og Kirsten Olesen i bærende roller, blevet solgt til Storbritannien, Australien og til Benelux-landene.

"Arven efter Veronika", der bliver instrueret af Pernilla August, er et moderne familieportræt - et drama om '68-generationen og deres børn samt en fortælling om, hvad det vil sige at være familie i en tid, hvor de klassiske familiemønstre har ændret sig radikalt.

På engelsk er "Arven efter Veronika" kommet til at hedde"'The Legacy". Maya Ilsøe, som også stod bag DR's 2009-julekalender "Pagten", har skrevet seriens manuskript.

DR har i forvejen solgt både "Borgen" og "Forbrydelsen" til adskillige lande.

Fransktalende Canada har netop købt anden sæson af "Borgen", som Sidse Babett Knudsen kan få en Emmy for i næste måned. Også Grækenland og Tyrkiet har meldt sig i koret af tv-stationer, der vil vise serien.

- Derudover viser Spanien, Israel og Japan interesse, og om det lykkes at lukke aftaler med dem, vil vise sig i den kommende tid, siger Helene Aurø.

Mipcom-messen i Cannes slutter torsdag, og der har været flere end 12.000 indkøbere og sælgere fra 104 lande til salgsmessen, som bliver holdt hvert halve år.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip