Udlandet kalder på Esbjerg-målmand: Min telefon ringer meget

Det kører i olie for Lukas Hradecky i øjeblikket.

Da Esbjergs Superliga-oprykkere i aftes besejrede AGF 1-0, diskede den 23-årige finske målmand både op med en lille håndfuld mesterlige redninger og sæsonens 12. clean sheet.

En præstation ingen af hans målmands-kolleger i indeværende Superliga-sæson har gjort ham efter.

- Jeg er både glad og stolt. For en målmand er det vigtigt at holde buret rent, sagde han på klingende dansk.

Men hvorvidt han fortsætter i Esbjerg efter denne sæson, er langtfra sikkert.

- Min kontrakt udløber til sommer. Jeg vil gerne til en større liga end den danske. Min mobiltelefon har ringet mange gange det seneste stykke tid. Flere af henvendelserne har været interessante. Måske vil hollandsk fodbold passe mig godt. Nu må vi se. Men hvis Esbjerg undgår nedrykning, er det heller ikke utænkeligt, at jeg fortsætter her. Jeg befinder mig jo godt i klubben, sagde Lukas Hradecky.

Kommentaren bekom Esbjergs sportsdirektør, Niels Erik Søndergaard vel.

- I påsken havde jeg en positiv dialog med Lukas’ far. Hvad denne præcist indeholdt, vælger jeg at holde hemmelig. Men som han har spillet i denne sæson, er det ikke utænkeligt, at vi tilbyder ham lønforhøjelse, sagde han og tilføjede:

- Det tæller på plussiden i forhold til at beholde Lukas, at vi er inde i en resultatmæssig optursperiode. Det er fantastisk, at vi i forårets første fem kampe har erobret 13 point, og dermed har lagt afstand til nedrykningsstregen. Man skal aldrig sige aldrig. Degradering er stadig mulig. Inderst inde tror jeg, at vi klarer frisag.

Midtbane-veteranen Hans Henrik Andreasen blev Esbjergs matchvinder, da han i kampens afsluttende fase bankede bolden i netmaskerne efter oplæg af Jesper Lange.

- Tak til holdkammeraterne for ’vuggen. Tirsdag blev jeg far for første gang. De havde garanteret en speciel hyldest, hvis vi scorede. Heldigvis holdt de ord, sagde Jesper Lange med et stort smil.

Selv havde han dog glemt alt om aftalen.

- De sidste 10 minutter af kampen var jeg tappet for kræfter, og desuden havde jeg problemer med et trælår, forklarede Jesper Lange.

 

Dagens Gossip