Udlandets hårde kritik af Danmark preller af på DF

Danmark er klar til at beslaglægge flygtninges smykker, lyder en overskrift i Washington Post. Artiklen, der fredag er blandt de mest læste udlandshistorier på avisens netside, har ført til omfattende kritik af Danmark.

Men kritikken, der omfatter vendinger som "ondskabsfuldt " og "kun et spørgsmål om tid før man tager deres guldtænder", bør ikke få indflydelse på Danmarks politik, mener Dansk Folkeparti.

- Man kan ikke lave udlændingepolitik efter, hvad udenlandske aviser skriver, siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

- Det er en farlig vej at gå. Jeg ved godt, at dansk erhvervsliv, De Radiale og nogle gange også nogle venstrefolk har den opfattelse, at det er altafgørende, hvad man skriver i amerikanske aviser, siger han.

- Men det er ikke altafgørende, hvad Washington Post mener om Danmark. Det afgørende er, hvad der tjener Danmarks interesser. Og det tjener i høj grad Danmarks interesse at stramme op på udlændingepolitikken.

DF-ordføreren er heller ikke bekymret over, at det ifølge eksperter kan skade Danmarks omdømme og dermed internationale indflydelse og eksport.

- Det vil altid være sådan, at når man strammer op, så vil historier kunne vandre videre, de vil have en bestemt udlægning, folk vil komme med alle mulige beskyldninger, og eksperter vil også vurdere, at det vil skade dansk eksport, siger Martin Henriksen.

- Det er upassende, at man farer sådan op i eksempelvis USA. Det burde de holde sig for gode til.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip