Udlejer i Saint-Denis stilles for dommer efter Paris-angreb

Jawad Bendaoud er anholdt for at låne en lejlighed i den parisiske bydel Saint-Denis til tre personer, som blev dræbt under en aktion af politiet onsdag for en uge siden.

Bendaoud stilles tirsdag for en dommer, efter at han blev anholdt 18. november under ransagningen, hvor de tre, herunder den formodede bagmand til angrebene i Paris, blev dræbt.

Han har erkendt at have lånt lejligheden ud, men understregede, at det var "som en tjeneste".

Dommeren kan tirsdag enten vælge at rejse tiltale mod Bendaoud eller at løslade ham.

Bendaoud sagde før sin anholdelse til tv-stationen BFM-TV, at to personer havde opholdt sig i lejligheden med ham, men at han ikke kendte til deres planer.

- Jeg vidste ikke, at de var terrorister, sagde han, mens han blev ført bort af politiet.

- Jeg blev bedt om at være vært for to personer i tre dage, og jeg gjorde dem en tjeneste. Hvis jeg havde vidst det, tror du så, at jeg ville have været vært, sagde han.

Tre personer døde under ransagningen. Abdelhamid Abaaoud, en belgier med marokkansk oprindelse, Hasna Aitboulahcen, som havde forbindelse til Abbaoud, og en tredje, endnu uidentificeret person.

Abdelhamid Abaaoud menes at være hjernen bag angrebene i Paris, som kostede 130 personer livet.

Otte personer blev anholdt under ransagninger 18. november.

En andet formodet gerningsmand, Salah Abdeslam, er stadig efterlyst af politiet i Frankrig og Belgien.

Mandag aften fandt fransk politi et selvmordsbombebælte i Paris-forstaden Montrouge, efter at myndighederne havde sporet Abdeslams mobiltelefon.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip