Udlejer: Lejer stjal alt der ikke var naglet fast

En strid mellem en tidligere lejer og udlejer af et hus i Nørregade i Vamdrup efterforskes af landbetjenten i Vamdrup.

Lejeren, 28-årige Vibeke Sommer, blev i midten af januar meldt til politiet efter hun – ifølge politirapporten – havde stjålet en Weber og Dancook kuglegrill, fryser, vaskemaskine, hækkeklipper, et stort egetræsbord, lamper samt alle fodlister på 1. sal.

Torsdag fortalte den nu tidligere lejer, Vibeke Sommer, at hun var blevet jaget ud af Vamdrup på grund af striden.

Men det passer ikke, fortæller udlejeren, der ikke ønsker at få sit navn frem (red. kender navnet).

- Jeg har ikke jaget hende ud af byen. Jeg vil hellere i kontakt med hende, da huset blev afleveret som en svinesti. Hun har jo stjålet alt, hvad der ikke var naglet til væggene, siger udlejeren til dagens.dk.

Han fortæller, at Vibeke Sommer flyttede i nattens mulm og mørke – ved 1.30-tiden om natten midt i december.

- En nabo ringede til mig tidligt om morgenen og spurgte om jeg var klar over, at lejeren var ved at flytte. Og det var jeg ikke. Da jeg kom til huset ved 9.30-tiden var hun væk, forklarer udlejeren.

Lejer måtte flygte fra Vamdrup: Beskyldt for at stjæle inventar

Udlejeren mener, at have overholdt alle regler omkring sådan en sag. Der er koblet en advokat på sagen og Vibeke Sommer fik en måned til at levere tingene tilbage, hvilket ikke er sket.

- Vibeke Sommer fungerede som vicevært og fik derfor adgang til eksempelvis haveredskaber, køleskab og fryser. Og det mente hun så åbenbart, at hun bare kunne tage med sig. Men det hører altså til huset, fortæller udlejeren.

Lejeren havde opsagt lejemålet til den 15. juli i år, men flyttede pludseligt i december. Udlejeren fik derfor først adgang til huset midt i januar måned. Og det var et sørgeligt syn, der mødte ham:

- Affald flød overalt i udhuset. Inde i huset lignede det en svinesti. Ledninger til lamper var hevet ud med stikdåserne i loftet, og på førstesal var der lort på væggene fra blev, der var smidt op af væggene, beretter udlejeren.

Frækt: Lejer flyttede og rømmede alt i huset

Han tilføjer, at dokumentationen er i orden.

- Vi har ved syn af huset videofilmet fra vi gik ind i huset og indtil hele huset var inspiceret. Det har kostet 100.000 kroner at sætte huset i stand, siger udlejeren.

Vibeke Sommer er ifølge udlejeren som gået under jorden. Han ved at hun bor et sted i Nordjylland. Men i Vamdrup giver den nu tidligere lejer problemer for de nye lejer.

- Vibeke Sommer vil ikke flytte sin adresse. Det betyder, at de nye lejere eksempelvis ikke kan få boligstøtte. Jeg har haft fat i Kolding Kommune, fordi jeg vil have at hun bliver fjernet fra adressen, da hun ikke bor der mere. Men kommunen kan heller ikke finde hende, siger udlejeren til dagens.dk.

Den tidligere lejer, Vibeke Sommer, ønsker ikke at kommentere yderligere.

Sagen efterforskes stadig hos politiet.

Dagens Gossip