Udmelding om forsvarsforbehold overrasker DF

Regeringen ønsker EU-forsvarsforbeholdet ophævet, og en folkeafstemning om det kan komme i nær fremtid, udtaler forsvarsminister Carl Holst (V) onsdag i Information.

En overraskende udmelding, lyder det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

- Regeringen er ude med en melding om, at den ønsker forsvarsforbeholdet afskaffet. Jeg må sige, at det kommer noget overraskende, at regeringen allerede nu vil gå i kast med det.

- Men det understreger for os, at det for regeringen og andre EU-positive partier i Folketinget handler om at gøre kål på vores EU-forbehold, siger Kristian Thulesen Dahl.

Allerede nu står det fast, at danskerne inden jul skal stemme om, hvorvidt EU-retsforbeholdet skal afskaffes.

- Det første, man tager, er retsforbeholdet, som man ønsker afskaffet inden årets udgang.

- Det næste er forsvarsforbeholdet, som man allerede nu annoncerer, skal komme i kølvandet af det. Der skal ikke fantasi til at forestille sig, at partier, der aldrig har ønsket, at vi havde forbehold, derefter hurtigt vil synes, at vi skal fjerne euro-forbeholdet.

- For dem er det en ideologisk kamp om at få mest muligt EU. For os er det en kamp for at få mest muligt Danmark og mindre EU, siger DF-formanden.

Han henviser til, at Dansk Folkeparti før folketingsvalget forhandlede en tekst på plads med Venstre, De Konservative og Liberal Alliance om, at man skulle støtte Storbritannien i Storbritanniens kamp om at være med i EU, men på et mindre forpligtende grundlag.

- Vi synes, at det giver et noget modstridende signal, at man allerede nu snakker om at fjerne forsvarsforbeholdet, fordi vi skal i den anden retning. For vi har brug for at få flere rettigheder til, hvad vi selv vil i Danmark, siger Thulesen Dahl.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip