Udmelding om forsvarsforbehold overrasker DF

Regeringen ønsker EU-forsvarsforbeholdet ophævet, og en folkeafstemning om det kan komme i nær fremtid, udtaler forsvarsminister Carl Holst (V) onsdag i Information.

En overraskende udmelding, lyder det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

- Regeringen er ude med en melding om, at den ønsker forsvarsforbeholdet afskaffet. Jeg må sige, at det kommer noget overraskende, at regeringen allerede nu vil gå i kast med det.

- Men det understreger for os, at det for regeringen og andre EU-positive partier i Folketinget handler om at gøre kål på vores EU-forbehold, siger Kristian Thulesen Dahl.

Allerede nu står det fast, at danskerne inden jul skal stemme om, hvorvidt EU-retsforbeholdet skal afskaffes.

- Det første, man tager, er retsforbeholdet, som man ønsker afskaffet inden årets udgang.

- Det næste er forsvarsforbeholdet, som man allerede nu annoncerer, skal komme i kølvandet af det. Der skal ikke fantasi til at forestille sig, at partier, der aldrig har ønsket, at vi havde forbehold, derefter hurtigt vil synes, at vi skal fjerne euro-forbeholdet.

- For dem er det en ideologisk kamp om at få mest muligt EU. For os er det en kamp for at få mest muligt Danmark og mindre EU, siger DF-formanden.

Han henviser til, at Dansk Folkeparti før folketingsvalget forhandlede en tekst på plads med Venstre, De Konservative og Liberal Alliance om, at man skulle støtte Storbritannien i Storbritanniens kamp om at være med i EU, men på et mindre forpligtende grundlag.

- Vi synes, at det giver et noget modstridende signal, at man allerede nu snakker om at fjerne forsvarsforbeholdet, fordi vi skal i den anden retning. For vi har brug for at få flere rettigheder til, hvad vi selv vil i Danmark, siger Thulesen Dahl.

/ritzau/

Dagens Gossip