Udnyttet til indbrud: Bandemedlemmer brugte mindreårige

En grov sag om udnyttelse af tre unge er nu endt med fængselsstraffe til to mænd på 21 og 23 år. Begge med relationer til bandemiljøet i Hillerød. Det skriver Lokalavisen.

Sagen tog sin begyndelse d. 23. januar i år, da Nordsjællands Politi - efter henvendelse fra et vagtselskab - rykkede ud til et indbrud i en villa i Hillerød.

Her pågreb man en gruppe formodede indbrudstyve tæt på gerningsstedet, hvoraf to af de anholdte viste sig at være kendt af politiet og med forbindelse til det banderelaterede miljø i Hillerød.

De tre andre anholdte viste sig dog at være unge på bare 13, 14 og 16 år, der af de to mænd havde fået besked på at stjæle smykker, kontanter, iPads og andre ting af værdi fra huset.

Siden indbrudet har de to banderelaterede gerningsmænd siddet varetægtsfængslet, indtil de d. 25. april blev idømt 8 måneders fængsel både for indbrud og for at have udnyttet de tre unge.

Derudover blev den 16-årige medgerningsmand også dømt, mens de to på 14 og 16 år er gået fri, da de er under den kriminelle lavalder på 15 år.

- Det her er efter min mening en særlig og alvorlig sag, fordi kriminelle har brugt og udnyttet børn til at begå indbrud, udtaler anklagerfuldmægtig David Jarlbæk Homann til Lokalavisen.

De to banderelaterede mænd, der ifølge anklagemyndighedens opfattelse er bagmændene til indbruddet, har hele tiden nægtet sig skyldige, ligesom de også ankede dommen med det samme til Østre Landsret. Foruden indbruddet skal der også tages stilling til en række mindre alvorlige forhold om færdsels-, våben-, og narkotikakriminalitet.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

Dagens Gossip