Udsatte familier snydes: Gratis ting på hjælpegruppe sælges af skrupelløse medlemmer

I Holstebro og omegn har flere udsatte familier og enlige måtte kigge langt efter de gratis ting, der ellers var tiltænkt dem.

Skrupelløse mennesker holder nemlig øje med aktiviterne på Facebook-gruppen ’Hjælpegruppe for familier og enlige – mad og ting i Holstebro og omegn’ - en lokal hjælpegruppe for udsatte borgere i og omkring den vestjyske by.

- Vi har oplevet, at nogle har fået noget i vores gruppe - det kan være en sofa eller et tv - hvor vi så kort tid ser, at det er blevet sat til salg på en salgsside, siger Elin Worsøe Sørensen til DR.

Hun er administrator på Facebookgruppen, der har mere end 1.500 medlemmer, og hvor man kan søge og donere ting, der er tiltænkt udsatte familier og enlige. 

Men sådan går det desværre ikke altid, da flere af de brugte ting ender i de forkerte hænder og dermed ender med at blive sat til salg på nettet. 

Læs også: Hun havde sin hårelastik om håndleddet - fik en slem overraskelse

- Der er jo desværre nogen, som får et adrenalinkick, når tingene er gratis, siger Elin Worsøe Sørensen.

Hun oplyser til DR, at misbruget er steget i takt med, at gruppen har flere medlemmer, men det stadigvæk kun er en procentdel af brugerne af siden, der forsøger at sælge de gratis ting på nettet.

- Folk bliver ekskluderet øjeblikkeligt, når vi oplever sådan noget, understreger Elin Worsøe Sørensen.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip