Udsattes talerør: Regeringens mål mangler ambitioner

Regeringen mangler konkrete målsætninger for, hvor godt indsatsen på socialområdet skal virke.

Sådan lyder meldingen fra Jann Sjursen, der er formand for Rådet for Socialt Udsatte, efter regeringen mandag har fremlagt ti nye mål for social mobilitet.

- Man har skruet det sådan sammen, at ambitionsniveauet kan tælles i meget få hoveder. Hvis der er bare en hjemløs mindre i 2017, så er det jo en succes ud fra de her målsætninger.

- Der er det svært at vurdere regeringens ambitionsniveau, fordi der hverken er et målår eller konkrete mål for, hvor meget tingene skal stige eller falde, siger han.

Mandag præsenterede regeringen med social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) i spidsen ti nye mål for social mobilitet, der blandt andet sigter efter at få flere udsatte og handicappede ind på arbejdsmarkedet og gøre færre udsatte.

Men for at det skal kunne lade sig gøre, skal der både flere penge og konkrete tiltag til, mener formanden for rådet.

- En ting er jo at se på de overordnede pejlemærker, som regeringen nu har gjort. Men man skal jo også se på de strategier og ikke mindst de ressourcer, man sender efter det. Og der har ministeren tidligere gjort det klart, at der ikke kommer flere penge.

- Jeg har svært ved at se, at man for alvor kan rykke på det her og vende den negative udvikling uden flere penge og bedre opfølgning med strategier og handleplaner, siger han.

Han mener samtidig, at regeringen bør bruge de nye mål til at vurdere, om dens egen politik trækker i den rigtige retning.

- Man skal ikke træffe politiske beslutninger, der modarbejder målene. Det seneste eksempel er kontanthjælpsloftet, der alt andet lige vil skabe flere hjemløse.

- Så kan det godt være, at regeringen laver et mål om, at man vil have færre hjemløse, men så skal man jo ikke træffe beslutninger, der går i den stik modsatte retning, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip