Udsigt til blå regering skræmmer Johanne Schmidt-Nielsen

Som det ser ud nu, står den blå blok med Venstres Lars Løkke Rasmussen i spidsen til at danne Danmarks næste regering, og det skræmmer Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

- Hvis Lars Løkke vinder, bliver der endnu mere grund til at kæmpe, siger hun på dørtrinnet til Enhedslistens valgfest i Søpavillonen i København.

Ifølge de foreløbige optællinger står Enhedslisten til at gå fra 12 til 14 mandater, men i det samlede billede ligner det en blå sejr.

- Jeg er meget bekymret for vores samfund og vores klima, hvis blå blok vinder, siger hun.

Med tre fjerdedele af stemmerne optalt står Dansk Folkeparti (DF) til at blive det største parti i blå blok, der også står til at vinde over rød blok uafhængigt af de nordatlantiske mandater.

- Kristian Thulesen Dahl har lovet rigtig, rigtig mange ting i den her valgkamp, og så er det op til os andre at holde ham op på det, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Enhedslistens egen valgkamp har været fin, og partiet står til sit bedste resultat nogensinde. Stemmeslugeren Johanne Schmidt-Nielsen var dog lige ved at blive ramt af partiets egen rotationsprincip.

- Jeg er bare glad for, at jeg fik lov til at tage endnu en tørn, siger hun.

Også Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, er skuffet over, at DF lige nu står til at gå massivt frem.

- Der er ingen tvivl om, at hvis DF får den størrelse og blå blok vinder, bliver det endnu vigtigere at holde Thulesen Dahl op på de rigtig mange løfter om at løfte velfærden og skabe bedre dagpengeforhold for de arbejdsløse, han har givet under valgkampen, siger hun.

- DF har jo hjulpet gevaldigt til, at den her valgkamp har været en konkurrence om at være hårdest mod dem, der har det allersværest som for eksempel flugt fra tortur og Islamisk Stat, siger Pernille Skipper.

- Det bidrag skal DF bestemt ikke have ros for, fastslår hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip