Udsigt til historisk god chartersæson

Det vurderer rejseselskabet StarTour, der har optalt hele den danske charterbranches flyafgange og sammenholdt dem med oplysninger fra Statens Luftfartsvæsen.

Det er 18.000 flere end i skoleferien 2012, 8.000 flere end i 2011 og det højeste antal nogensinde.

Tyrkiet topper charterlisten sammen med Grækenland og Spanien, mens det er gået lidt ned ad bakke for landet, der blandt er kendt for at lægge jord til ungdommelige udskejelser på Sunny Beach.

»Bulgarien mister lidt terræn i år, hvilket nok skyldes, at landet har fået det prædikat, at mest er unge, der rejser dertil,« siger Stig Elling, der er salgsdirektør i StarTour.

I løbet af de seks uger, hvor skolegårdene er tomme i det ganske land, vil 86.000 danskere tage på charterferie i Tyrkiet, 85.000 tager til Grækenland, mens de spanske strande tager i mod 74.000 danskere.

Efterspørgslen bærer ifølge Stig Elling tydeligt præg af, at der er tale om skoleferie.

»35-40 procent bor på all-inclusive-hoteller, men rigtig mange bor på børnehotellerne, hvor der er forskellige ting til børnene,« siger salgsdirektøren.

Bulgarien kommer trods nedgangen ind på fjerdepladsen over de mest eftertragtede charterdestinationer i skoleferien. Italien er nummer fem, og så kommer Egypten, Cypern, Tunesien, Portugal og Thailand.

Dagens Gossip