Udskældt F1-kvalifikationssystem får en chance til

Skrevet af admin

25/03/2016

Dagens topnyheder

Både før og efter Australiens Formel 1-grandprix advarede kørerne mod det nye kvalifikationssystem. Og bagefter haglede kritikken ned over det.

Formatet er blevet kaldt "noget lort" og "komplet nonsens".

Ikke desto mindre skal kørerne gennem samme kvalifikationsformat i forbindelse med grandprixet i Bahrain 3. april.

Det siger Bernie Ecclestone, administrerende direktør for organisationen bag Formel 1.

- De vil gøre, hvad jeg har foreslået, hvilket er at lade tingene forblive uændrede ved løbet i Bahrain, siger Ecclestone ifølge autosport.com.

- Eftersom dette er en prototype, vil vi to løb inde i sæsonen se på, hvad der var rigtigt, og hvad der var forkert.

Beslutningen blev truffet efter et møde i Formel 1's Strategi Gruppe torsdag, hvor hold, Den Internationale Motorsportsunion (FIA), F1-ledelsen, arrangører og sponsorer deltog.

Spørgsmålet er, om systemet skal kasseres fuldstændigt eller blot laves om. Det skal nu vurderes nærmere.

- Holdene vidste heller ikke, hvad de gjorde, og det hjalp slet ikke, siger Bernie Ecclestone.

Han er selv blevet citeret for at kalde kvalifikationssystemet for "crap".

Kvalifikationen omfatter eliminering af en kører hvert 90. sekund, men i stedet for den lovede spænding gav det i Australien skuffede miner.

Med flere minutter tilbage på nedtællingsuret hoppede de tre førende kørere ud af deres racere og droppede muligheden for en bedre tid. Også i de to første kvalifikationsrunder parkerede racerne hurtigt i garagen, mens publikum blev snydt for ræs.

- Vi vidste alle sammen, at dette ville ske. Jeg synes ikke, at det var særligt spændende. I sidste ende gik det ud over folk på tribunerne, og det er ikke den rigtige vej at gå, sagde verdensmester Lewis Hamilton, der vandt kvalifikationen.

- Jeg savner det gamle system. Det foretrækker jeg. Jeg håber, at det bliver lavet om til Bahrain (næste Formel 1-løb, red.), sagde Kevin Magnussen efter kvalifikationen i Australien.

/ritzau/