Udskældt Ole Olsen jagter personlig revanche i Warszawa

Skrevet af admin

14/05/2016

Dagens topnyheder

Lørdag aften køres sæsonens andet grandprix i VM-serien, og det er ikke kun speedwaykørerne, som har noget at bevise på nationalstadion i Warszawa.

For der er i den grad et pres på den tidligere verdensmester Ole Olsen, hvis virksomhed er ansvarlig for den bane, der køres på.

Sidste år blev grandprixet i Polen, der var første løb i sæsonen, en kæmpe fiasko. Banen var hullet, og midtvejs blev grandprixet stoppet, fordi kørerne følte sig utrygge.

Startsnoren havde også givet problemer, og Ole Olsen var et forhadt navn i polske speedwaykredse.

Han garanterer dog, at miseren ikke gentager sig.

- Det er lidt en personlig revanche, for det er klart, at der var en, som skulle tage skraldet sidst.

- Banen i år blev allerede bygget i sidste weekend, og den er testet og godkendt. Og startsnoren virker også i år, lover Ole Olsen.

Mens banen blev bygget, kunne han godt fornemme, at der var rettet kritiske blikke mod arbejdet.

- Der var selvfølgelig nogle, som var lidt skeptiske, men det er jeg sådan set ligeglad med. De har undersøgt, om der var andre, som kunne lave banen, men det er altså ikke sådan noget, man bare lige gør, siger Ole Olsen.

Den danske VM-kører Niels-Kristian Iversen åbnede årets grandprixserie med otte point og en plads lige uden for semifinalerne for to uger siden. Han har derfor også revanche til gode i Warszawa, hvor han glæder sig til at køre foran mindst 50.000 speedwayfans.

- Det er selvfølgelig fedt at køre på deres nationalstadion med mange mennesker, ligesom det er, når vi kører i Cardiff, eller de gange vi kørte i Parken. Det er sådan noget, man ser frem til, og jeg kan forstå, at der også skulle være helt styr på banen i år, siger han.

Danskeren mener, at det kan være en fordel for ham, at der køres på en engangsbane.

- Banen i Warszawa er noget kortere end en normal polsk bane - omkring 100 meter kortere vil jeg tro - og så er belægningen lidt anderledes, fordi det er en engangsbane.

- Det giver lidt mere intense ræs, og det ser man for eksempel nede i første sving, for der er ikke så langt derned. Det passer mig egentlig fint, for jeg har tidligere haft succes på de her engangsbaner, og det håber jeg på igen, siger Iversen.

Lørdagens mål er en plads i finalen, så han kan forbedre muligheden for at ende på podiet efter sæsonen.

- Jeg skal sende et signal om, at jeg kan være blandt de tre bedste i Polen, for jeg vil gerne forbedre min samlede fjerdeplads fra sidste år. Derfor har jeg brug for at komme i omdrejninger, siger Iversen.

Lørdagens grandprix begynder klokken 19.

/ritzau/