Udskældt p-pille bliver ikke taget af hylderne

Svenske medier har skrevet, at p-pillen ikke beskytter effektivt mod graviditet, men det passer ikke, oplyser Sundhedsstyrelsen. Produktet overholder blot ikke de tekniske krav, og derfor kan brugerne roligt fortsætte med den pakke Cilest, de måtte være i gang med, siger Anne-Marie Vangsted, der er afdelingschef i Sundhedsstyrelsen.

»Du må under ingen omstændigheder bare holde op med et at spise p-piller, hvis du spiser Cilest. Du skal blot forsætte med at spise de piller, du allerede har købt. Der er altså ingen øget risiko for at blive gravid, hvis man tager pillen. Det drejer sig om en lille manglende overholdelse af en teknisk specifikation. Formelt er det forkert, og hvis vi alle var ligeglade med grænser, så kunne det hele skride. Men i dette tilfælde er fejlen så lille, at det ikke betyder noget. Vi opererer altid med en stor sikkerhedsmargen. Og der er ingen øget risiko for bivirkninger, graviditet, blodpropper eller andet i p-pillen,« siger hun til TV2.

Janssen-Cilag, som står bag p-pillen har ifølge Nasdaq.com opdaget, at en af ingredienserne ikke optages som ventet i kroppen. Men det gør hverken Cilest farlig eller uvirksomt, understreger Sundhedsstyrelsen, og derfor kan danske apoteker fortsat sælge p-pillen, indtil lageret er tomt.

»De (Janssen-Cilag,red.) har stoppet leverancen, og det, synes vi i Sundhedsstyrelsen, er en god ide, indtil firmaet har fået orden i tingene igen. Vi er enige i, at der ikke er nogen risiko ved at tage p-pillen, hvis man i forvejen er i gang med en pakke. Men når pakken udløber, skal man gå til lægen og få recept på et andet produkt,« siger Anne-Marie Vangsted til TV2.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip