Udskyder forhandlinger mellem EU og USA

Frankrig ønsker "et midlertidigt stop" for forhandlingerne om en frihandelsaftale mellem EU og USA efter afsløringerne af, at USA angiveligt har aflyttet og overvåget centrale EU-kontorer og computernetværk.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

I første omgang foreslår Frankrig, at forhandlingerne, som ellers er fastsat til at skulle starte på mandag, udskydes med et par uger uger.

- Det handler ikke om at bremse forhandlingerne om frihandelsaftalen. Men det vil være klogt af os at suspendere dem midlertidigt, formentligt i 15 dage, for at undgå stridigheder og få tid til at indhente de oplysninger, vi har bedt om, siger talskvinde for den franske regering Najat Vallaud-Belkacem.

En anden EU-sværvægter Tyskland støtter derimod, at forhandlingerne om en frihandelsaftale skal sættes i gang.

Det første forhandlingsmøde er fastsat til på mandag i Washington. EU-Kommissionen meldte tirsdag ud efter sit ugentlige møde, at man har tænkt sig at møde op til forhandlingerne på trods af aflytningsskandalen.

Afsløringen af EU-aflytningen kommer fra dokumenter, som den afhoppede amerikanske efterretningsmand Edward Snowden er i besiddelse af - og delvist har frigivet til det tyske ugemagasin Der Spiegel.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip