Udvalg får otte måneder til at opfinde nyt vurderingssystem

Formand for udvalget bliver Peter Engberg Jensen, der tidligere har været koncernchef i Nykredit. Han og de øvrige tre medlemmer har fået næsten otte måneder til opgaven og skal efter planen fremlægge anbefalingerne senest 1. juni 2014.

»Det er ingen hemmelighed, at det er en vanskelig opgave at vurdere ejendomme. Derfor er det en kompliceret, men også en spændende udfordring at komme op med en løsning til et nyt, solidt og langtidsholdbart ejendomsvurderingssystem,« siger Peter Engberg Jensen i en pressemeddelelse.

Regeringen har valgt at droppe de offentlige ejendomsvurderinger for 2013 og vil have et nyt vurderingssystem klar inden 2015, hvor de næste vurderinger skal komme.

»Regeringen har jo gjort det meget klart, at der skal laves et nyt vurderingssystem. I den forbindelse har vi fået en meget klar opgave: At hjælpe Skat med at finde ud af, hvordan ejendomsvurderingerne i fremtiden kan skrues sammen,« siger Peter Engberg Jensen.

De øvrige medlemmer i ekspertudvalget er Lise Gronø, der er direktør i Property Finance A/S under Finansiel Stabilitet, Preben Lund Hansen, der er direktør i Sydbank indtil udgangen af oktober 2013, og professor Søren Leth-Petersen fra Københavns Universitet.

Udover et nyt ejendomsvurderingssystem lovede skatteminister Holger K. Nielsen (SF) onsdag, at alle boligejere, der har betalt for meget i ejendomsskat på grund af for høje offentlige ejendomsvurderinger, får pengene tilbage.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip