Udvalg genoptager sag mod professor efter fejl

Sagen mod professor Bente Klarlund Pedersen om uredelighed bliver genoptaget. Det har Udvalget Vedrørende Videnskabelig Uredelighed, UVVU, besluttet, skriver Weekendavisen.

Sagen bliver genoptaget, fordi der er sået tvivl om udvalgets afgørelse fra december sidste år. Der er kommet nye oplysninger, siden sagen blev afsluttet - og derfor kan udvalget genoptage sagen.

Bente Klarlund Pedersens advokat, Eigil Lego Andersen, er ikke overrasket over genoptagelsen:

- Det var de nødt til, for de har jo lavet en eklatant fejl. Men det er ikke hverdagskost, og jeg kender faktisk intet fortilfælde, hvor UVVU har genoptaget en ellers endelig afgjort sag, siger han til Weekendavisen.

UVVU afgjorde i december, at Klarlund havde begået videnskabelig uredelighed flere videnskabelige artikler. Og i januar lagde Bente Klarlund et respons ud på sin hjemmeside, der blandt andet indeholdt blandt andet beskyldninger om fejl i afgørelsen.

Hun skrev, at udvalget ikke havde givet hende mulighed for at forsvare sig mod alle kritikpunkterne. Men det får mulighed for, når sagen genoptages.

Forskere, der bliver stemplet som uredelige af UVVU, kan ikke anke en afgørelse. Men dukker der nye oplysninger op i en sag, kan UVVU tage den op igen.

Ud over sagen i udvalget har Bente Klarlund Pedersen valgt at udvide den anlagte retssag mod UVVU og Videnskabsministeriet, hvor landsretten skal tage stilling til, om UVVU-udvalget er lovligt sammensat.

Oven i kræver professoren nu, at de juridiske dommere også skal afgøre, om hendes forskning er i orden. Det er første gang nogensinde, at en dansk domstol kommer til at afgøre en sag om videnskabelig uredelighed, skriver Weekendavisen.

- Jeg har behov for at blive renset fuldt ud, og derfor vil jeg nu gå direkte til materien i sagen, siger Bente Klarlund Pedersen til avisen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip