Udvekslingsstuderende anklager FDF-spejdere for racisme

Racisme og fremmedhad er normalt ikke ord, man forbinder med den kristne danske ungdomsorganisation FDF. 

Men det er ikke desto mindre de ord, den 23-årige udvekslingsstuderende Christopher Manion bruger, efter han var på besøg i en ungdomslejr på Mesinge på Fyn. 

Her overværede han en af organisationens børnelege, der involverede en kvinde i burka, som den 23-årige mener var en uhyggelig dæmonisering af muslimer.

- Legen gik ud på, at 4-5 lyshårede danske børn fra 6 til 12 år stillede sig op foran kvinden i burkaen, hvorefter de en efter en løftede op i burkaen, så de kunne se den grimme muslimske kvinde, hvorefter børnene skulle falde døde om ved det modbydelige syn, forklarer han om oplevelsen, der også involverede, at kvinden i burkaen talte 'pizza-dansk' til udbredt latter blandt publikum.

- Da den dæmoniserede kvinde i burka stod omringet af uskyldige døde danske børn, kom en heroisk nordisk udseende mand frem blandt publikum og fordrev ondskaben, siger han, og han tøver ikke med at kalde det noget af det værste, han nogensinde har oplevet.

- Det er klart det mest racistiske, jeg nogensinde har overværet, siger Christopher Manion.

Det gjorde ikke chokket mindre, da han fandt ud af, at legen var blevet opført flere gange under ungdomslejren. 

- Et af de spørgsmål der nager mig mest, er, hvorfor ingen af de omkring 40 tilstedeværende forældre greb ind overfor den åbenlyse fremmedfjendske indoktrinering af deres elskede børn, men at de i stedet lo og bekræftede radikaliseringen, siger Christopher Manion.

Han har beskrevet oplevelsen i Syddansk Universitets studenteravis, hvor der i kommentarfelterne er en hel del kritik af den 23-åriges tolkning af legen. 

Og hos FDF erklærer de sig også uforstående over den universitetstuderendes oplevelse men beklager samtidig, hvis legen har stødt nogen, da det aldrig har været meningen. 

FDF vil derfor genoverveje, om man fremover vil bruge en burka som en del af legen. 

- Når vi kan se, at der har været nogen, der har følt sig stødt, så må vi genoverveje, om vi skal bruge en burka i legen. Det var ment som en rekvisit, ligesom vi bruger i andre lege, men det har aldrig været meningen, at vi det skulle tolkes på den måde, skriver Morten Skrubbeltang fra FDF i en kommentar til indlægget.

Han forklarer, at legen er meget gammel og hedder 'den grimmeste mand i verden', og at den ikke handler om personen i burkaen men derimod om den person, der dukker frem blandt publikum.

- Den frivillige fra publikum går op og kigger under tæppet, hvilket så får den 'grimmeste mand i verden' til at falde død om, og derfor handler legen altså ikke om personen under tæppet, men om personen fra publikum, skriver han.  

Legen er meget udbredt blandt spejdere, og på youtube kan man finde vidoer af børn, der leger 'Den grimmeste mand i verden'.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip