Udvisningen af Emmas mor er måske ulovlig

Fordi bornholmeren er syg og har været på kontanthjælp har Luise Cheng-Ting Lee fået afslag på familiesammenføring og er blevet udvist til Taiwan. Da Benny Andersen ikke er i stand til at tage sig af Emma alene og heller ikke vil skille mor og datter ad, er lille Emma også rejst ud af landet.

Men nu viser det sig, at hele sagen kan være i ulovlig, fordi Emma er dansk statsborger. Det mener jurist ved Institut for Menneskerettigheder Eva Ersbøll.

LÆS OGSÅ: Det svære farvel: Benny Andersen tager afsked med familien

- Hvis virkningen er, at Emma bliver nødt til at rejse ud af Danmark, fordi hendes far ikke kan tage sig af hende, og hendes mor ikke kan få opholdstilladelse, så mister barnet en af sine kernerettigheder som unionsborger, nemlig retten til at befinde sig på unionens område, forklarer Eva Ersbøll til Berlingske Tidende.

Generalsekretær i Red Barnet Mini Jakobsen var i går ude at kritisere, at de danske udlændinge myndigheder ikke tager hensyn til barnets tarv, når beslutningerne tages.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Onsdag aften gennemførte politikerne på Christiansborg en særlov, som blandt andet sikrede, at 7-årig Im Nielsen fra Aabybro og hendes mor alligevel ikke skulle udvises til Thailand, fordi hendes danske stedfar er død af kræft.

Særloven redder dog ikke bornholmske Emma, som er født i Danmark.

LÆS OGSÅ: Udlændingenævnet genoptager sagen om syge Bennys udviste familie

Hendes mor bliver udvist, fordi Benny Andersen for to år siden var på kontanthjælp, da han blev syg. I dag er han førtidspensionist og forsøger selv familien.

Benny Andersen lider af kronisk sarkoidose, som betyder at hans immunforsvar er nedbrudt, og hans egen læge har vurderet, at han er for syg til at kunne rejse med sin hustru og Emma til Taiwan. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip