Udvisningstruet sushikok kan blive på Fanø med familien

Kinesiske Wang Zhao kan sammen med sin kone og lille barn blive på Fanø, hvor Wang Zhao arbejder på en sushirestaurant.

Det skriver JydskeVestkysten. Wang Zhao havde i første omgang fået afslag på sin ansøgning om permanent opholds- og arbejdstilladelse, og det vakte stor debat.

Blandt andet gik Fanø borgmester, Erik Nørreby (V), ind i sagen.

Nu har han altså alligevel fået lov at blive, foreløbig frem til 2020, ifølge JydskeVestkysten.

- Jeg er rigtig glad for at kunne begynde at arbejde igen, men jeg vil virkelig gerne have en permanent tilladelse, siger Wang Zhao til JydskeVestkysten.

Sushikokken har boet i Danmark i ni år. Hans opholdstilladelse løber nu til 2020, men han håber stadig at få permanent opholdstilladelse.

Da historien kom frem i TV2 i maj, herskede der en del forvirring om, hvorfor Wang Zhao havde fået afslag.

Men udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) fastslog, at uanset om løn udbetales som bonus eller for sæsonarbejde, så tæller det med, når det afgøres, om en udlænding lever op til kravene.

- Jeg må ikke kommentere på konkrete sager, men ud fra den mediedækning, jeg har fulgt i dag, er der ingen tvivl om, at han (Wang Zhao red.) tjener over 375.000 kroner om året, sagde Inger Støjberg.

- Derfor har jeg bedt mine embedsmænd om i en ruf at kontakte Wangs advokat, så de kan skynde sig at sende en ny ansøgning. Og så tror jeg faktisk, det hele løser sig, lød det fra ministeren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip