Udvist studerende fra Cameroun slutter med tre 12-taller

Tre 12-taller blev det til for 30-årige Marius Youbi fra Cameroun, da han mandag afsluttede sit femte semester på ingeniøruddannelsen på Aarhus Universitet Herning. Det skriver dr.dk.

Helt ekstraordinært havde universitetet fremrykket Marius Youbis eksamener, der oprindeligt lå i januar, fordi den 30-årige studerende skal forlade Danmark senest 8. januar.

Det skyldes, at Styrelsen for International Rekruttering og Integration har besluttet ikke at forlænge hans opholdstilladelse, fordi han i perioder i 2013 og 2014 har arbejdet mere end de 15 tilladte timer om ugen ved siden af ingeniørstudiet.

Camerouneren, der kom til Danmark i 2011, har forklaret over for TV MidtVest, at han troede, timerne blev beregnet som et gennemsnit for hele året og ikke et månedligt gennemsnit.

I januar i år fik Marius Youbi ifølge TV2 en bøde på 2500 kroner for at have overtrådt reglerne. Han valgte at betale bøden, hvilket skulle vise sig at blive centralt for beslutningen om at udvise ham. Det fortæller Marius Youbis advokat, Nikolaj Nikolajsen.

- Fordi Marius har accepteret bøden, mener styrelsen at have grundlag for at formode, at han ikke er i landet for at studere, men for at arbejde, siger advokaten til TV2.

Siden Marius Youbi kom til Danmark har han ifølge Jyllands-Posten selv betalt 46.000 kroner for hvert semester, da han ikke er berettiget til ydelser, fordi han er studerende fra et såkaldt tredjeland. Han har finansieret uddannelsen ved hjælp af studiejob.

Marius Youbi har klaget over afgørelsen, og mens Styrelsen for International Rekruttering og Integration behandler klagen, må han ikke opholde sig i Danmark.

Udlændingeordfører for Dansk Folkeparti Martin Henriksen (DF) har tidligere sagt, at han mener, at udvisningen er i overensstemmelse med konsekvensen af at have overtrådt reglerne.

- Jeg kan sagtens forstå, at folk umiddelbart tænker, at det er noget underligt noget, at han skal rejse ud af Danmark, når nu han får så gode karakterer og så videre. Men vi kan jo ikke have nogle regler og så sige, det er okay at bryde dem, bare fordi du har fået gode karakterer, siger Martin Henriksen til TV2 Nyhederne.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration er en styrelse under Udlændinge- og Integrationsministeriet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip