Udvist U21-spiller: Jeg skulle have ladet ham løbe

Patrick Banggaard fik kun et kvarter på banen, da det danske U21-landshold i fodbold torsdag aften spillede 2-2 mod Sverige i EM-testkampen i Lyngby.

Midterforsvareren fra FC Midtjylland fik et direkte rødt kort, da han fældede den svenske angriber John Guidetti i straffesparksfeltet.

Optakten var en fejl fra Patrick Banggaard, der endte med at koste et mål og blive dyr for danskeren.

- Det startede med en dårlig aflevering fra mig. Jeg forsøgte at komme tilbage og redde det, men dér var han for klog for mig.

- Han tog et træk ind foran mig, og set i bakspejlet skulle jeg bare have ladet ham løbe, siger Patrick Banggaard.

Udvisningen var ekstra uheldig for den nykårede DM-guldvinder, fordi han havde fået chancen for at spille sig til en plads i startopstillingen i Jannik Vestergaards fravær.

U21-landsholdets sædvanlige anfører er i øjeblikket indkaldt til A-landsholdets EM-kvalifikationskamp lørdag mod Serbien, så Patrick Banggaard og Frederik Sørensen udgjorde midterforsvaret fra start mod Sverige.

Danmark møder på onsdag EM-værten Tjekkiet i Prag i den første kamp ved slutrunden, og her træder Jannik Vestergaard efter planen igen ind i midterforsvaret.

Spørgsmål: Hvordan ser du nu dine muligheder for at være med fra start mod Tjekkiet?

- Jeg ser fremad. Sket er sket, og jeg vil vise de næste par dage, at jeg er klar, og at jeg ikke lader mig gå på af det, siger Patrick Banggaard.

/ritzau/

Dagens Gossip