Uefa åbner racismesag mod Kroatien for hagekors

Uefa har åbnet en racismesag mod Kroatiens fodboldforbund (HNS) efter kroaternes EM-kvalifikationskamp mod Italien fredag aften.

På tv-billederne fra kampen kunne man tydeligt se, at et svastika - et hagekors - trådte frem i græsset på Stadion Puljud i Split.

Det fik efter kampen italienerne til at indgive en officiel klage til det europæiske fodboldforbund.

- En disciplinærsag er blevet åbnet mod det kroatiske fodboldforbund (HNS), skriver Uefa på sin hjemmeside, hvor det bliver præciseret, at sagen omhandler "racistiske handlinger".

Det omtalte svastika - der normalt forbindes med nazismen - var tilsyneladende blevet tegnet på banen før kampen med et kemikalie, som brændte eller misfarvede græsset.

Kampen, der endte 1-1, blev spillet for lukkede døre, fordi Kroatien var blevet straffet for racistisk opførsel på tilskuerpladserne, da kroaterne mødte Norge i marts.

Det kroatiske fodboldforbund og dets præsident, Davor Suker, udtrykte efter kampen mod italienerne bestyrtelse over hagekors-skandalen, som man kaldte en "kriminel handling".

Siden har politiet efterforsket sagen og har blandt andet afhørt sikkerhedspersonale på stadion og eksperter med kendskab til kemikalier, der anvendes i landbrug.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip