UEFA bekræfter dansk interesse for EM-værtskab

UEFA bekræfter fredag, at DBU har meldt sig på banen som interesseret i at blive en af værterne til EM i fodbold i 2020. Der er ifølge uefa.com 32 lande, der  har meldt deres interesse. EM i fodbold vil i 2020 for første gang blive opdelt, således at kampene bliver spredt ud over 13 forskellige byer i Europa.

Det er København og Parken, som skal danne rammen om eventuelle EM-kampe på dansk grund.

Det er med DBU som arrangør og vært, at København og Parken skal danne rammen om eventuelle EM-kampe på dansk grund.

DBUs kommunikationsdirektør Lars Berendt fastslår, at DBU - i lighed med de øvrige fodboldforbund - endnu ikke har indgivet en formel ansøgning, men derimod udtrykt formel interesse for arrangementet.

- Vi havde forventet, at UEFA var kommet med en zone-opdeling i denne uge. Vi vil ikke sammensætte en egentlig ansøgning, før vi kender vores konkurrenter i zonen. Selvom Parken er et glimrende stadion, kan der være andre stadioner i zonen med en større kapacitet, så vores ansøgning er helt afhængig af, hvordan zonerne bliver opdelt.

Lars Berendt forventer nu, at UEFA offentliggør zone-inddelingen i oktober måned, og at DBU vil deltage i en workshop. Først derefter vil man i DBU tage stilling til, om det fortsat er interessant at byde på et EM-værtsskab.

Værtsskabet vil blive uddelt i 12 standardpakker indeholdende tre gruppekampe og knockout-kamp samt en semfinale/finale-pakke. Det endelige bud skal være afgivet senest 25. april 2014, og UEFA vil præsentere deres fordeling af værtsskaber 25. september samme år.

Følgende lande har nu meldt sig på banen i forhold til et EM-værtsskab:

Armenien, Aserbajdsjan, Belgien, Bulgarien, Danmark, England, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Hviderusland, Israel, Italien, Kasakhstan, Kroatien, Irland, Makedonien, Polen, Portugal, Rumænien, Rusland, Skotland, Serbien, Spanien, Sverige, Schweiz, Tjekkiet, Tyrkiet, Tyskland, Ukraine, Ungarn og Wales.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip