UEFA bekræfter dansk interesse for EM-værtskab

UEFA bekræfter fredag, at DBU har meldt sig på banen som interesseret i at blive en af værterne til EM i fodbold i 2020. Der er ifølge uefa.com 32 lande, der  har meldt deres interesse. EM i fodbold vil i 2020 for første gang blive opdelt, således at kampene bliver spredt ud over 13 forskellige byer i Europa.

Det er København og Parken, som skal danne rammen om eventuelle EM-kampe på dansk grund.

Det er med DBU som arrangør og vært, at København og Parken skal danne rammen om eventuelle EM-kampe på dansk grund.

DBUs kommunikationsdirektør Lars Berendt fastslår, at DBU - i lighed med de øvrige fodboldforbund - endnu ikke har indgivet en formel ansøgning, men derimod udtrykt formel interesse for arrangementet.

- Vi havde forventet, at UEFA var kommet med en zone-opdeling i denne uge. Vi vil ikke sammensætte en egentlig ansøgning, før vi kender vores konkurrenter i zonen. Selvom Parken er et glimrende stadion, kan der være andre stadioner i zonen med en større kapacitet, så vores ansøgning er helt afhængig af, hvordan zonerne bliver opdelt.

Lars Berendt forventer nu, at UEFA offentliggør zone-inddelingen i oktober måned, og at DBU vil deltage i en workshop. Først derefter vil man i DBU tage stilling til, om det fortsat er interessant at byde på et EM-værtsskab.

Værtsskabet vil blive uddelt i 12 standardpakker indeholdende tre gruppekampe og knockout-kamp samt en semfinale/finale-pakke. Det endelige bud skal være afgivet senest 25. april 2014, og UEFA vil præsentere deres fordeling af værtsskaber 25. september samme år.

Følgende lande har nu meldt sig på banen i forhold til et EM-værtsskab:

Armenien, Aserbajdsjan, Belgien, Bulgarien, Danmark, England, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Hviderusland, Israel, Italien, Kasakhstan, Kroatien, Irland, Makedonien, Polen, Portugal, Rumænien, Rusland, Skotland, Serbien, Spanien, Sverige, Schweiz, Tjekkiet, Tyrkiet, Tyskland, Ukraine, Ungarn og Wales.

Dagens Gossip