Uefa laver ændringer i EM-kvalifikationen

Skrevet af admin

04/12/2014

Dagens topnyheder

Det europæiske fodboldforbund (Uefa) har vedtaget at indføre ændringer i kvalifikationen frem mod EM i 2020. Det meddeler Uefa på sin hjemmeside.

I efteråret 2018 bliver den såkaldte Uefa Nations League indført, hvor de europæiske landshold skal dyste mod hinanden.

Landene bliver inddelt i fire divisioner, hvor A-divisionen på papiret er stærkest og D-divisionen svagest.

I hver division vil der være fire grupper med tre eller fire hold, der spiller mod hinanden, så der i alt bliver 16 grupper i de fire divisioner.

Uefa Nations League kommer ifølge Uefa til i stor udstrækning at erstatte venskabskampe.

I 2019 bliver den traditionelle EM-kvalifikation afviklet, hvor nummer et og to i de 10 grupper vil sikre sig i alt 20 EM-billetter.

De sidste fire EM-pladser bliver fordelt ved playoff-turneringer i marts 2020, og her vil de bedst placerede hold fra Uefa Nations League få chancen for at sikre sig en plads ved slutrunden.

I udgangspunktet er det tiltænkt, at vinderne af grupperne i division A, B, C og D - i alt 16 gruppevindere - skal mødes i fire playoff-turneringer med fire hold i hver. Her vil der være semifinaler og finale, hvor vinderen af hver turnering sikrer en plads ved EM.

Hvis eksempelvis Tyskland vinder sin gruppe i Uefa Nations League i 2018 og året efter kvalificerer sig til EM ved at blive nummer et eller to i sin kvalifikationsgruppe, så går Tysklands playoff-plads i stedet til det hold, der sluttede lige efter Tyskland i Uefa Nations League.

Uefa vil overføre de samme principper til kvalifikationen til VM i 2022.

EM i 2020 bliver afholdt i 13 forskellige byer, blandt andet København.

/ritzau/