Uefa straffer Europa League-finalist med et år i kulden

Dnipro spillede sig for et år siden helt frem til finalen i Europa League, men den ukrainske fodboldklub må kigge langt efter mere europæisk succes.

Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, har torsdag idømt Dnipro karantæne fra de europæiske klubturneringer i en enkelt sæson på grund af brud på reglerne om økonomisk fairplay.

Uefa oplyser ikke de mere detaljerede årsager til straffen, der træder i kraft næste gang, at Dnipro kvalificerer sig til europæisk fodbold.

Reglerne om økonomisk fairplay blev indført for få år siden i et forsøg på at hindre, at klubber gældsætter sig i jagten på succes på fodboldbanen.

I sidste sæson leverede Dnipro en lang række bemærkelsesværdige resultater, da holdet spillede sig i finalen, hvor det endte med et nederlag til spanske Sevilla.

Faktisk begyndte den ukrainske succes, efter at FC København havde slået Dnipro ud af kvalifikationen til Champions League. Dnipro overgik derfor til den mindre prestigefyldte Europa League.

Ud over Dnipro har Uefa torsdag straffet to andre klubber, Inter Baku fra Aserbajdsjan og rumænske Targu Mures, med et års karantæne på grund af brud på reglerne om økonomisk fairplay.

/ritzau/

Dagens Gossip