Ufærdig DR-serie solgt til USA

"Forbrydelsen" blev til "The Killing" og "Den som dræber" blev til "Those Who Kill". Nu bliver den danske tv-serie "Bedraget" snart kendt i USA under titlen "Follow the Money".

Selvom "Bedraget", der har Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen, ikke engang er produceret færdigt endnu, så har et amerikansk produktionsselskab nemlig sikret sig rettighederne til at genindspille serien. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

- At serien har fanget amerikanernes interesse på dette tidlige tidspunkt, beviser, at Jeppe Gjervig Gram og hans forfattere er lykkedes med at fortælle en kompliceret historie på en forståelig måde, fortæller Piv Bernth, der er DRs dramachef.

- Finanskrisen har optaget hele verden i de sidste mange år, og derfor kommer denne serie på det helt rigtige tidspunkt. Alle involverede har skabt et værk af særklasse, og serien understreger, at DR Fiktions serier er af høj kvalitet, siger hun.

Det er produktionsselskabet Endemol Shine Studios, der har købt retten til at producere et remake af serien i samarbejde med Anonymous Content. Richard Brown og Wolfgang Hammer bliver de bærende kræfter bag det amerikanske remake. Richard Brown har senest skabt og produceret "True Detective" og "The Knick" for Anonymous Conten, skriver DR.

"Follow the Money" er skabt af Jeppe Gjervig Gram, der også stod bag "Borgen", mens Per Fly har instrueret serien, der handler om økonomisk kriminalitet, og hvad det har af konsekvenser for de involverede.

Serien har først dansk premiere på DR1 i januar 2016.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip