Ufærdige F-35-fly bliver ikke klar til indledende test

Det indledende testprogram af F-35-kampflyene bliver forsinket med mindst et halvt år.

Det amerikanske forsvar meddeler ifølge Reuters, at testprogrammet skulle have været startet midt i 2017, men at det nu tidligst kommer til at ske i 2018.

Det skyldes, at flyene, der stadig er under udvikling, simpelthen ikke er blevet klar til den indledende testfase i tide. Sådan lyder meldingen fra Frank Kendall, der er indkøbsansvarlig i Pentagon.

- Vi har set på status for den planlagte operationelle test, og der er enighed om, at det givet realiteterne sandsynligvis først vil ske i kalenderåret 2018, sagde han ifølge forsvarsmediet Defense News tirsdag aften dansk tid.

- Målet var midten af 2017, men det er tydeligt, at det når vi ikke, sagde han.

Det bekymrer dog ikke socialdemokraternes forsvarsordfører, Henrik Dam Kristensen.

- Vi politikere er i gang med at forhandle om det her. Når vi så engang bliver enige, så skal vi sikre os i kontrakten, at vi ikke får fly, som har børnesygdomme.

- Der håber jeg, at hvis det bliver F-35, så får vi det mest moderne kampfly nogensinde, siger han.

Hos Enhedslistens forsvarsordfører, Eva Flyvholm, tegner der sig et andet billede. Hun mener, at forsinkelsen er et godt eksempel på, hvorfor man skal passe på med at købe fly, der ikke er færdige endnu.

- Det her understreger jo lige præcis problemet ved, at regeringen og forligskredsen er ved at købe et fly, der overhovedet ikke er færdigudviklet, og som kan ende med, at indkøbet bliver meget dyrere end de tal, vi har hørt indtil nu.

- Det her burde i den grad få forligskredsen til at sætte bremserne i og se, hvordan F-35-projektet udvikler sig med tiden, siger hun.

Forsvarsudvalget holder senere onsdag åben høring om anskaffelsen af nye kampfly på baggrund af regeringens indstilling af F-35-flyet som Danmarks nye kampfly.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip