Ufarlige FC Midtjylland slår oprykker via et selvmål

29/11/2013

Superligaens dukse fra FC Midtjylland fik en tiltrængt sejr, da holdet slog FC Vestsjælland på udebane med 1-0. Meget symptomatisk for gæsternes skarphed blev kampen afgjort på et selvmål.

FC Midtjylland måtte stille op uden de to stærke centrale midtbanespillere Izunna Uzochukwu og Petter Andersson, der begge havde karantæne.

Det gav blandt andet plads til 20-årige Marco Larsen, og han skulle ikke bruge mere end otte minutter på at gøre sig positivt bemærket.

Marco Larsens flade indlæg fra venstre side snød FC Vestsjællands rumæner Jean-Claude Bozga, der endte med at sende kuglen i eget net hårdt presset af FCM-topscorer Morten "Duncan" Rasmussen.

Kampen kunne være blevet punkteret allerede efter et kvarter. Her kiksede Jonas Thomsen et hovedstød i Vestsjællands forsvar, men helt alene med målmand Thomas Mikkelsen afsluttede Morten "Duncan" Rasmussen forbi målet.

Tempoet forsvandt ud af kampen efter et livligt første kvarter, men fem minutter før pausen var "Duncan" på spil igen, da han helt umarkeret i feltet sparkede første gang på et indlæg fra Kristian Bak. Desværre for FCM gik bolden langt over mål.

Afbrænderen kunne være blevet dyr, for blot to minutter senere afsluttede FC Vestsjælland-angriberen Dennis Sørensen med et hovedstød tæt under mål, som dog blevet reddet af Jonas Lössl i FCM-buret.

Dermed kunne holdene gå til pause ved stillingen 1-0 til gæsterne.

Fem minutter inde i anden halvleg fik "Duncan" endnu en kæmpe chance, men han måtte se sin svage friløber-afslutning reddet af Thomas Mikkelsen.

Det var ellers hjemmeholdet, der var bedst i anden halvleg, og holdet var i flere omgange tæt på at udligne.

Den største chance tilfaldt Rasmus Festersen, men på kanten af det lille felt formåede han at flugte bolden langt over mål.

Der faldt ikke yderligere scoringer på Slagelse Stadion, hvilket ærgrede store dele af de 3147 tilskuere, der havde trodset regnen.

Med sejren øger FC Midtjylland forspringet i toppen af rækken til fem point. Formår AaB ikke at slå Esbjerg på udebane mandag, betyder det at midtjyderne er sikre på at overvintre i spidsen af Superligaen.

FC Vestsjælland bevarer sin sjetteplads, men holdet har kun tre point ned til stregen inden weekendens resterende fem superligakampe.