Ufattelig titel for Nadal

Den 27-årige Rafael Nadal var naturligt nok rørt efter sin historiske sejr i French Open over landsmanden David Ferrer, der gør ham til den første mandlige spiller, der vinder samme Grand Slam otte gange. Især fordi Nadal først gjorde comeback på tennisbanen i februar efter syv måneders pause med en drilsk knæskade.

- Jeg havde aldrig forestillet mig, at sådan noget kunne ske, men nu står jeg her, og jeg kan kun takke alle, der har støttet mig gennem hele min karriere, sagde Nadal efter sin sejr i tre sæt, der kom i hus med klassespil mod en chanceløs Ferrer.

Den tabende finalist var da heller ikke sen til at anerkende Nadals overlegenhed.

- I de her to uger har jeg spillet meget god tennis, men jeg må sige, at Rafael Nadal fortjener det her. Han er den bedste. Rafael har den bedste mentalitet, jeg har set i min karriere. Han kan det hele, ikke. Han kan spille aggressivt, han er god ved nettet og fysisk er han bare utrolig. Han kan spille fem sæt for to dage siden (mod Djokovic, red.), og i dag fortsætter han på samme niveau, sagde David Ferrer.

Der i øvrigt havde overskud til at joke om den politiske happening, der afbrød kampen i andet sæt, hvor tilskuere entrerede banen med tændte romerlys for at protestere mod en ny fransk lov, der tillader ægteskab mellem samme køn.

- Sjovt nok blev Rafa vist en lille smule bange, tror jeg, men jeg mistede ikke mit fokus, sagde David Ferrer med et smil som kommentar til episoden ifølge Reuters.

Rafael Nadals Grand Slam-sejr giver mange point til verdensranglisten, men den hjælper ham alligevel ikke til at rykke op fra den fjerdeplads, han indtog før French Open. Faktisk tværtimod.

På den nye rangliste efter French Open sørger det komplicerede ranglistesystem for, at Nadal dumper ned på femtepladsen, mens David Ferrer faktisk rykker fra sjettepladsen og op foran Nadal på fjerdepladsen.

- Jeg ville hellere have vundet finalen og været nummer fem bagefter, sagde David Ferrer tørt på pressemødet efter finalen.

Dagens Gossip