Uffe Elbæk om flot valg: Vælgerne har vist et stort mod

Alternativets formand og stifter, Uffe Elbæk, tror på, at hans parti kan lave aftaler på klima- og iværksætterområdet, selv om det skulle ende med en blå regering modsat den røde, som Alternativet selv har peget på.

- Jeg håber, at vi kan være med til at få et klimaflertal til at arbejde på tværs af blokkene. Jeg er fuldstændig overbevist om, der er gode grønne politikere blandt de borgerlige partier, siger Uffe Elbæk.

- Og så tror jeg ikke mindst på, at vi på iværksætterområdet vil kunne samarbejde med en blå regering. Jeg ved allerede, at vi har masser af fælles tankeoverlap med de tanker, som flere af de blå partier gør sig.

Partiformanden er ked af, at SR-regeringen ser ud til at tabe magten, til gengæld er han meget glad for, at Alternativet ligger til at få en sikker plads i Folketinget ved sit første valg.

- Selvfølgelig havde vi håbet på en rød regering - og jeg har ikke opgivet det endnu – men hvis der kommer en borgerlig regering, så vil vi ved Gud da også drikke kaffe med dem.

- Men lige nu glæder jeg mig mest og er stolt over, at vi ser ud til at få et rigtig flot valg, siger Uffe Elbæk.

Partiet står med over 90 procent af stemmerne talt op til at komme i Folketinget med otte mandater.

- Det er fantastisk, at der er folk over hele Danmark, som har sat kryds ved os. De har vist et enormt stor mod, siger partiformanden.

Trods det pæne debutvalg er Elbæks og Alternativets mandater ikke nok til, at rød blok samlet set kan bibeholde flertallet.

Han holder fast i, at Alternativet fortsat vil forsøge at kæmpe for sine mærkesager, der blandt andet tæller en grøn omstilling af Danmark og en friere offentlig sektor.

Han har desuden foreslået en 30-timers arbejdsuge, men det bliver formentlig umuligt at føre igennem med en blå regering, der flere gange i valgkampen har kritiseret forslaget.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip