Uffe Ellemann roser Løkke for udenrigstjek

Det er rigtigt, når Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, vil lade én erfaren ekspert granske dansk udenrigspolitik, som ifølge ham især trues af Ruslands aggression, Islamisk Stat samt Afrikas befolkningseksplosion.

Det siger hans forgænger, Uffe Ellemann-Jensen, som 1982-93 var udenrigsminister under Poul Schlüters (K) borgerlige regeringer.

- Lars Løkke sætter fingeren på et meget, meget relevant punkt. Det er rigtigt, at der er en hel masse trusler på vidt forskellige områder. Det er en rigtig god idé at se, om vi har de rigtige midler til at tage os af alle de ting, siger Uffe Ellemann-Jensen.

- Det er altid en god idé at lytte til nogen, som har forstand på det og tænkt over tingene. Så behøver man jo ikke at følge de gode idéer, som kommer frem.

Ruslands anneksion af Krimhalvøen og engagement i det østlige Ukraine er den største trussel, mener Uffe Ellemann-Jensen.

- Den allerstørste fare, vi står med, er Ruslands aggressive adfærd og bekymringen for, hvad de kan finde på. Det er specielt et problem for landene tæt på - de baltiske lande og Polen, siger han.

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) kalder Løkkes idé "rystende og dybt udemokratisk", men der er jo valgkamp, påpeger Uffe Ellemann-Jensen.

- Der er ikke noget usædvanligt i, at man sætter en enkelt til at kulegrave et område, siger Uffe Ellemann-Jensen.

Han henviser til, at firkløverregeringen i 80'erne bad ambassadør Peter Dyvig granske dansk sikkerhedspolitik i lyset af venstrefløjens fodnoter i Nato til regeringen. Ellemann takker nej til selv at løfte opgaven.

- Det kunne være meget spændende. Men det er rigtigt, at det skal ikke være en tidligere politiker. Vi har masser af gode folk. Så nej, det er ikke noget for mig, siger Uffe Ellemann-Jensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip