Ugens vintest: Her er de bedste vine til sushi

Der stod vine til sushi på programmet i denne uges test hos FinansBureauet. Og det udviklede sig primært til en kamp imellem Riesling og Sauvignon Blanc – med sidstnævnte som vinder.

At sætte vin til sushi er en udfordring, som kan volde sine kvaler. Ikke så meget på grund af hovedingredienserne ris og fisk, men mere på grund af tilbehør som soja og wasabi. Men i bund og grund er sushi en elegant og let ret, og kræver derfor en tilsvarende vin.

Og da fisk generelt har det godt med let syrlige og tørre vine, er det derfor også sådanne vine, som oftest fremhæves som velegnede til sushi.

Vindervinen blev Rodney Strong Charlotte´s Home Sauvignon Blanc 2011. En californisk vin som forhandles af Skjold Burne Vinhandel til en pris af 99,75 kr. ved køb af 6 stk. FinansBureauet har tidligere testet vinen i andre årgange og altid været stærkt begejstret. Og som akkompagnement til sushi viser vinen for alvor sine kvaliteter.

Stilmæssigt befinder den sig midt imellem en oversøisk og en kontinental Sauvignon Blanc, og det synes at fungere perfekt med sushi på bordet. En superlækker forfinet sag med pikant syre og floral næse, og med lige tilpas mængde eksotisk frugt i munden til at give modspil til sushi tilbehørets krydrede elementer. Game, set and match.

Testvinder

Rodney Strong Charlotte´s Home Sauvignon Blanc 2011

******

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 99,75 kr.

 

Andre anbefalede vine: 

Mure Signature Riesling 2011

*****

Forhandler: Skjold Burne Vinhandel

Pris: 99,75 kr.

Kommentar: Stringent og fast Riesling med fint syrebid og citrus toner i både næse og mund suppleret med bløde toner af honningmelon i eftersmagen. 

 

Monte Zovo Ca`Linverno Bianco del Veneto 2012

*****

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 119,95 kr.

Kommentar: Imponerende hvidvin fra Veneto baseret på en utraditionel blanding af Sauvignon Blanc, Garganega og Müller-Thurgau, som med sin intense frugt, sprødhed og fylde vil gøre sig godt i rigtig mange sammenhænge.

 

Greywacke Wild Sauvignon Marlborough 2011

*****

Forhandler: philipsonwine.com

Pris: 169,95 kr.

Kommentar: Super lækker og besnærende New Zealandsk Sauvignon Blanc med sprød frugt og eksotisk præg i både næse og mund. Testens bedste vin.  

 

Jean Baptiste Adam Riesling Réserve 2012

*****

Forhandler: SuperBest

Pris: 70 kr. (2 for 140 kr.)

Kommentar: Lækker stringent og stålsat Riesling med flint i næsen, grønne æbler og stikkelsbær i munden og citrusfrugt i eftersmagen.

 

Dr. Bürklin-Wolf Riesling 2012

*****

Forhandler: philipsonwine.com

Pris: 109,95 kr.

Kommentar: Flot mineralsk sag, med hø i næsen, sprød mund med toner af lime og asparges og en pikant eftersmag med let honningmelonsødme 

 

Cotes de Gascogne Colombelle Sélection 2013

******

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Pris: 52,95 kr.

Kommentar: Testens eneste vindervin uden hverken Riesling eller Sauvignon Blanc involveret. Men vidste man ikke bedre skulle man tro det var en Sauvignon Blanc. En lille charmetrold med enghø i næsen, sprød mund med livlig frugt og en snert af eksotisk frugt i eftersmagen.

 

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

Stjerner         Vurdering

******          Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen       

*****            Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen

****              Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen

Vine der vurderes til at koste mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Læs flere nyheder fra FinansBureauet her

 

                                     

 

Dagens Gossip